انتشار کتاب «مفاهیم پایه در معماری پایدار»

تألیف: اوی فریدمن
ترجمه: محمدحسین میرزاکوچک خوشنویس؛ پژوهشگر دوره دکتری دانشگاه شهید بهشتی
ناشر: کتاب فکر نو
نوبت چاپ: اول، ۱۳۹۵
شمارگان: ۱۰۰۰ نسخه
قیمت: ۲۰۰/۰۰۰ ریال

امروزه واژه پایداری با قرارگیری در کنار واژه های مختلف، ترکیبات متنوع و جدیدی را عرضه می کند. با این حال برخوردی صرفاً نظری با این موضوع و عملی نکردن این مباحث در حوزه های مورد نظر، مخاطبین را به برداشتی کلیشه ای و تکراری از موضوع واداشته است.

تنوع مطالب حوزه معماری پایدار با توجه به پیشرفت های تکنولوژیکی و نوآوری های گوناگون در این زمینه سبب شده است، نه تنها مخاطبین عام بلکه مخاطبین خاص این حوزه نیز در میان انبوه این مطالب سردرگم شوند. بر این اساس ضرورت وجود منبعی که به صورت جامع برای مخاطبین عام و خاص از کلی ترین تا جزیی ترین مسائل معماری پایدار بپردازد احساس می گردد. همانطور که در مقدمه نگارنده خواهید خواند، این کتاب توانسته است به جمع بندی مهم و منطقی از مسائل روز معماری پایدار دست یابد. از اینرو این کتاب می تواند با پرداخت جامع و کامل خود برای مخاطبین با دغدغه های پایداری انرژی، آغازگر جریانی مهم در این زمینه باشد.

بخش هایی از مقدمه کتاب:
دعوت برای به کارگیری و استفاده از روش های پایدار امر جدیدی نیست. در دهه های گذشته، تحقیقات زیادی در رابطه با مباحث پایداری صورت گرفته است. ولی علیرغم نیاز مبرم به بکار گیری و استفاده از آنها، این مباحث بسیار کند به اجرا در می آیند. سیاستگذاران و متخصصان بر این باورند که جامعه از نقطه ای بدون بازگشت عبور کرده و باید روش های قدیمی جای خود را به روش های پیشرفته پایدار دهند.

کتاب حاضر در ارائه رویکردی جدید در پایداری ساختمان های مسکونی نقش دارد و مخاطب را در دنیای پیچیده و رو به رشد خانه های سبز پایدار راهنمایی میکند. روش های موفق سنتی را با روش های پیشرفته و نوین ترکیب کرده و ایده ها و راهکارهای مختلفی را ارائه می کند. ارائه ایده بدون عملی کردن آن امری ناقص است. هر فصل شامل یک پروژه ساخته شده جدید می باشد که در آن طراحان تلاش زیادی را برای دستیابی به پایداری و غلبه بر محدودیت های ساخت متحمل شده اند. فصل ها به گونه ای ساماندهی شده اند که خواننده به صورت نظام مند از مرحله طراحی تا ساخت هدایت شود.

• فصل اول به مبانی و اصول پایداری، منابع انرژی و تائیدیه و گواهی ساختمان های پایدار می پردازد.
• فصل دوم به نکات کلیدی در مکانیابی خانه ها می پردازد. به همراه مباحثی از اقلیم، انرژی های غیرفعال خورشیدی، جهت وزش باد، محافظت از گیاهان و جانوران و توپوگرافی سایت. بااینکه به صورت دقیق و جامع به مباحث فنی خانه های مسکونی پایدار پرداخته می شود.
• فصل سوم توضیح می دهد که روش های پایدار به مباحث فنی و تکنولوژیک ختم نمی شود. این فصل به مفاهیم و جنبه های مختلفی از پایداری در قالب اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مانند «سالخوردگی در مکان» و «خانه های چند نسلی» می پردازد.
• در فصل چهارم به اصول برنامه ریزی یک واحد خانگی پرداخته می شود؛ و به شکل، اندازه، ارتفاع و نیز ارتباط آن با دیگر واحدهای همسایگی اشاره و طراحی و ساماندهی داخلی آن نیز بررسی می شود.
• در فصل پنجم پوشش خارجی یک ساختمان پایدار پیشرفته مورد بحث قرار می گیرد. به همراه قاب بندی های مطمئن، جزئیات ساخت و اجرای آنها و مصالح پیش ساخته.
• در فصل ششم، ساخت مصالح ساختمانی و نحوه دستیابی به مصالح پایدار به صورت مرحله به مرحله به نمایش درآمده است.
• فصل هفتم به پنجره های پایدار می پردازد و راهکاری برای نصب و انتخاب صحیح آنها ارائه می دهد.
• فصل هشتم سیستم های مختلف گرمایش و سرمایش را بررسی و به نقاط قوت و ضعف آنها در ارتباط با مباحث پایداری اشاره می کند.
• فصل دهم به کارایی آب اشاره می کند و با برسی عوامل مختلف در مصرف آب راه های مختلفی را برای کنترل آن پیشنهاد می کند.
• موضوع فصل یازدهم طراحی بام های سبز است. با بررسی انواع و اقسام مختلف آنها به مزایا و سودمندی به کارگیری و نحوه اجرای آنها می پردازد.
• فصل دوازدهم انواع طراحی محوطه ساختمان ها را بررسی می کند. روش های محوطه سازی خوراکی و محوطه سازی پیشرفته به همراه اصول اجرا و طراحی آنها در اینجا شرح داده می شوند؛
• و در آخر فصل سیزدهم، در رابطه با مدیریت پسماند و دفع به روش های مختلف کود سازی و بازیافت زباله ها می پردازد.

پایداری در معماری زمانی به دست می آید که از رویکردی جامع که بسیاری از موارد بالا را در بر می گیرد، استفاده کند. در حالیکه همه موارد اشاره شده به سختی می توانند به صورت یکجا در یک پروژه اعمال شوند، اما بدون شک به کارگیری حتی تعدادی از این اصول می تواند به خوبی سبب ایجاد یک تغییر چشمگیر و مؤثر شود.


فهرست مطالب کتاب:

فصل ۱؛ مبانی ساختمانهای پایدار

فصل ۲؛ قرارگیری خانه
اقامتگاه جزیره خلیج

فصل ۳؛ مفاهیم طراحی مسکونی
خانه آینده

فصل ۴؛ اصول طراحی
حیاط رمینگتون

فصل ۵؛ ساخت خانه
اقامتگاه آنی

فصل ۶؛ مصالح ساختمانی
پالمز

فصل ۷؛ کارایی انرژی پنجره ها
خانه غیرفعال پراسکات

فصل ۸؛ سیستم های گرمایش و سرمایش
مسکن انگلیسی

فصل ۹؛ محیط های داخلی سالم
خیابان جنوبی هجدهم

فصل ۱۰؛ کارایی آب
سایبان و چتر خورشیدی

فصل ۱۱؛ بام های سبز
خانه خیابان اقلیدس

فصل ۱۲؛ محوطه سازی خوراکی و محوطه سازی به شیوه پیشرفته
خانه خیابان رز

فصل ۱۳؛ مدیریت پسماند و دفع
مسکن سیترین

* عرضه کتاب در غرفه انتشارات فکر نو، در بیست و نهمین نمایشگاه کتاب، بخش دانشگاهی، سالن ۱۰۵ دانشگاهی، غرفه ۲۷۹

تصویر روی جلد
منبع خبر: www.MemarNews.com

مطالب معمارنیوز را در کانال تلگرام معمارنیوز دنبال نمایید.

Follow Memarnews
FacebooktwitterlinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquareFacebooktwitterlinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquare

share Memarnews content
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


برچسب :

مطالب پیشنهادی :



نظر دهید

لطفا پاسخ صحیح را در کادر وارد نمایید. *

تمام حقوق این سایت برای © 2024 معمار نیوز محفوظ است.هرگونه استفاده از مطالب این سایت بدون کسب اجازه کتبی پیگرد قانونی دارد.
flickrtumblrtwittergoogle_pluslinkedininstagramfacebook