انتشار کتاب «نقدنگاشت؛ پیشینه نقد و نظر در هنر ایرانی ـ اسلامی (فتوت‌نامه‌ها)»

انتشار کتاب «نقدنگاشت؛ پیشینه نقد و نظر در هنر ایرانی ـ اسلامی (فتوت‌نامه‌ها)»

به کوشش: نیّر طهوری
ناشر: پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر
تاریخ انتشار: ۱۳۹۸
تیراژ: ۵۰۰ نسخه
تعداد صفحات: ۱۱۹ صفحه
قیمت: ۲۲/۰۰۰ تومان

کتاب «نقدنگاشت؛ پیشینه نقد و نظر در هنر ایرانی ـ اسلامی (فتوت‌نامه‌ها)» شامل مجموعه مقالات چهارمین هم‌اندیشی نقد بومی (فتوّت‌نامه‌ها) است که به همت پژوهشکده هنر در فرهنگستان هنر برگزار شد.

«نقدنگاشت» شامل هشت مقاله با عنوان‌های «آیین فتوت و هنر ایران»، «بازیابی فتوت‌نامه معماران و صدف‌کاران به روایت رساله معماریه جعفر افندی»، « فتوت‌نامه، دریچه‌ای به عالم هنر و هنرمندان ایران»، «اصناف در معید النعم و مبید النقم و سه راهکار تاج الدین سبکی»، «پیوند آیین خنیاگری با آیین جوانمردی»، «کتب و منابع فتوت»، «مقایسه تطبیقی مفهوم هنردر فتوت‌نامه سلطانی و متنی در باب ذن ـ‌ آیین‌های رزمی و جنگاوری»، سیمای یک هنر سنتی در فتوت‌نامه‌ها و رسائل» از صاحب‌نظران و پژوهشگران است که به کوشش «نیر طهوری» دبیر علمی چهارمین هم‌اندیشی «نقد بومی» (فتوّت‌نامه‌ها) گردآوری شده است.

در مقدمه این کتاب به قلم «نیر طهوری»، دبیرعلمی این هم اندیشی، آمده است:
«تلّقی از هنر و زیبایی در عالم سنّت با برخورداری از جنبه‌ای کاملاً هستی‌شناسانه به کلّی متفاوت از دوره مدرن و دیدگاه‌های معاصر بوده است، چنان‌که برای دستیابی به چیستی این دو مفهوم و چگونگی تبلور آنها در آثار به‌جامانده از دوران سنّت، رجوع به متون کهن دینی و عرفانی و تاریخی راهگشاست. چنین مطالعه‌ای ضمن نشان دادن ارتباط مستقیم فهم هنر و زیبایی با اعتقادات دینی و آیینی، ارتباط آنها با حلقه‌ّهای رازورزی را نیز روشن می‌کند که پیشینه شکل‌گیری آنها تا ایران باستان به عقب بازمی‌گردد. این حلقه‌ّها با برخورداری از نقش میانجی بین نظر و عمل، در عین حال راه‌های گذران زندگی روزمره را به اعضای خود به بهترین نحوی می‌آموخته‌اند. عارفان و هنرمندان و اهل پیشه و صنعت و حتی سیاستمداران در همین انجمن‌ها گرد هم جمع می‌آمده‌اند تا روابط راهبردی جامعه سنّتی را شکل دهند. در ایران پیش از اسلام، ارتباط میان این حلقه‌ها، که به حلقه‌ّهای جوانمردی معروف‌اند، با آیین‌ّ‌های دینی ایران باستان نظیر آیین مهر تردیدناپذیر است. پس از اسلام، همین انجمن‌ها به حلقه‌ّهای فتوّت معروف شدند که در رابطه آنها با تصوّف شکّی نیست و اصناف پیشه و هنر در آنها شرکت می‌کرده‌اند. بر این مبنا هنرها در دوران سنّت، نه فقط راهی برای گذران زندگی که در واقع طریقی برای سلوک معنوی افراد بوده‌اند.»

دریافت تصویر جلد
منبع خبر: www.MemarNews.com

مطالب معمارنیوز را در کانال تلگرام معمارنیوز دنبال نمایید.

 

Follow Memarnews
FacebooktwitterlinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquareFacebooktwitterlinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquare

share Memarnews content
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


مطالب پیشنهادی :



نظر دهید

لطفا پاسخ صحیح را در کادر وارد نمایید. *

تمام حقوق این سایت برای © 2024 معمار نیوز محفوظ است.هرگونه استفاده از مطالب این سایت بدون کسب اجازه کتبی پیگرد قانونی دارد.
flickrtumblrtwittergoogle_pluslinkedininstagramfacebook