مسابقه مهارت سنجی “معمار خلاق ایرانی”؛ مجموعه رقابتهای مهارت سنجی فن آورد

فراخوان مسابقه در تاریخ ۹۴/۶/۲۹ بروزرسانی شده است و اصلاحیه متن فراخوان به شرح زیر است:  بروز رسانی مجدد در تاریخ ۹۴/۷/۴

رقابت فن‌آورد در رشته معماری با عنوان «طراح ایرانی» با به کارگیری یک شیوه متفاوت و منحصربه‌فرد می‌کوشد طراحانی که بیشترین مهارت، تناسب و بازدهی را در بازار کار معماری دارند شناسایی و رتبه‌بندی کند. مجموعه مهارت‌های فنی، هنری، رفتاری و اجتماعی طراح مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و صرفا کیفیت طرح مدنظر نمی‌باشد. از دیگرسو، موضوعات مسابقه در این رشته نیز با توجه به نیاز بازار کار در کشور انتخاب شده‌اند.

موضوع مسابقه:
مسابقات معماری «طراح ایرانی» از نوع مسابقات آزاد ملی می‌باشد که در ادوار سه یا چهار ماهه برگزار می‌شود و امسال همزمان در این دوره از مسابقات مهارت‌سنجی فن‌آورد با هدف شناسایی صاحبان ایده‌های نو و بکار‌گیری هنر ایرانی-اسلامی در طراحی شهری، مبلمان و المان شهری به موضوعات زیر می‌پردازد:

– طراحی اجمالی فضای ره‌باغ منتهی به حرم امام رضا(علیه السلام) در شهر مشهد شامل طراحی مسیر‌های پیاده، دوچرخه و سواره، فضاهای سبز، طراحی جداره‌ها و نمای شهری، گره‌های شهری، محل اجتماعات، فضای بازی، طراحی کریدور‌های بصری و محورهای حرکتی مناسب و ….
– طراحی تفصیلی مبلمان شهری، شامل باغچه، نیمکت، تابلوی اعلانات، چراغ های روشنایی با توجه به عناصر محیطی(کف‌سازی، جداره‌ها، چشم‌انداز و…)، کاربری‌ها و کیفیت فضایی ره‌باغ.
– در یک دوره رقابت حضوری بعد‌از طرح مسئله، شرکت‌کنندگان ملزم هستند در زمان مشخصی راه‌حل‌ها و طرح‌های خود را ارائه نمایند.

شرکت‌کنندگان می‌توانند در هر دو موضوع اول و یا یکی‌از آنها ارسال اثر داشته‌باشند. در تمامی موضوعات باید به این نکته توجه شود که محل طراحی و ایده‌پردازی در شهر مشهد بوده و طراحان باید رویکردی متناسب با فضای مذهبی و زیارتی شهر داشته باشند. توجه به سه موضوع مذکور با هویت ایرانی و اسلامی، هرکدام قسمت‌هایی از پازل یک شهر اسلامی با نماد‌های مذهبی را تشکیل می‌دهند. هر سه موضوع در گرایش معماری مطرح شده‌اند که مشترکا گرایش‌های طراحی‌شهری، طراحی‌صنعتی و طراحی‌تجسمی را نیز شامل می‌شوند. لذا از تمامی علاقه‌مندان و صاحب‌نظران دعوت می‌شود در این مسابقات شرکت نمایند.

نحوه‌ی امتیازدهی و انتخاب مرحله غیرحضوری:
در مرحله مقدماتی، پروژه‌های ارسال شده تمام شرکت‌کنندگان حول دو موضوع اول بر اساس شاخص‌های زیر ارزیابی خواهند‌شد:
– فرآیند تبدیل ایده به فرم
– هماهنگ بودن پروژه با گرایش انتخابی
– مباحث شهری و جامعه‌شناسی
– خلاقیت
– استانداردها و تناسبات‌انسانی
– پویایی و مردم‌واری
– درک‌معنا و شناخت نمادها و سبک‌ها
– مستندسازی و ارائه‌ی اثر

در مجموع میزان امتیاز کسب شده در مرحله غیرحضوری ۱۰۰ امتیاز می‌باشد. سپس تعداد ۵۰ طراح که بیشترین امتیاز را کسب کرده‌اند، برای رقابت در مرحله حضوری انتخاب خواهند‌شد.
در این مرحله برای همه شرکت‌کنندگان کارنامه صادر و ارسال خواهد‌شد.

توضیحات مرحله حضوری:
این مرحله به‌صورت حضوری و طی چند روز متوالی(یکم الی سوم آذرماه) و در یک مکان واحد برگزار می‌شود.
– نفرات برتر مرحله مقدماتی که بیشترین امتیاز را داشته‌اند در این مرحله به صورت حضوری به رقابت می‌پردازند.
– حول موضوع سوم، شرکت کنندگان ابتدا توجیه شده و پس‌از طرح مسئله به ایده‌پردازی و طراحی و شیت بندی و نهایتا ساخت ماکت می‌پردازند.

نحوه‌ی امتیازدهی مرحله حضوری:
شرکت‌کنندگان در مرحله حضوری بر اساس شاخص‌های ده‌گانه زیر امتیازدهی می‌شوند:
– خلاقیت و ایده
– پرداخت و اجرا
– پرزنت و ارائه پروژه
– قدرت تعامل و توضیح طرح
– هماهنگی و انطباق با بریف
– توانایی ارائه گزینه‌های مختلف
– برخوردار بودن از مهارت‌های هنری مختلف
– سرعت عمل
– مهارت‌داشتن در طراحی دست‌آزاد و ماکت‌سازی
– رزومه قبلی

هریک از این شاخص‌ها به‌صورت جداگانه توسط هیئت داوران امتیازدهی شده و امتیازات هر طرح تا سقف ۵۰ امتیاز مشخص می‌شوند.
نفرات برتر رقابت فن‌آورد براساس مجموع امتیاز مرحله حضوری و غیرحضوری مشخص خواهند‌شد.

هدف از برگزاری مسابقه:
در دورانی که رسانه ها به سرعت پیش می روند و بر حوزه نفوذ خود می افزایند می توان از این فرصت بهره برد و از معماری به مثابه یک رسانه در انتقال فرهنگ فاخر ایرانی-اسلامی استفاده نمود. می توان با بکارگیری سبک معماری و شهرسازی ایرانی- اسلامی در فضاهایی که مناسبات فردی و اجتماعی در آن رقم می خورد، به ایجاد نظم بصری در معماری و ریخت شهرها و ارتقاء سلیقه عمومی جامعه کمک شایانی نمود.
در شرایط کنونی، برگزاری این مسابقه به منزله یکی از گام های اساسی برای راه اندازی جریان مذکور خواهد بود.با برگزاری این مسابقه، فرصتی فراهم خواهد گردید تا همه صاحب نظران علاقه مند در سطح ملی بتوانند ایده‌های خلاقانه خود را در طراحی فضای یک شهر اسلامی-ایرانی عرضه نمایند. از این خلال، بانیان پروژه خواهند توانست در فرصتی برابر همه ایده‌های عرضه شده را سنجیده و با توجه به خواسته‌ها و اهداف مطرح شده، مناسب ترین طرح‌ها را برگزینند.

چگونگی برگزاری مسابقه:
مسابقه مهارت سنجی «معمار خلاق ایرانی» در دو مرحله به صورت آزاد و در سطح ملی برگزار خواهد شد. داوطلبان شرکت در مسابقه می بایست پس از ثبت نام، در مهلت تعیین شده طرح های خود را تهیه و در موعد معین آن را به دبیرخانه مسابقه ارسال نمایند. طرح های عرضه شده طبق ضوابط مسابقه داوری خواهند شد و نتایج آن طبق تقویم به اطلاع شرکت کنندگان خواهد رسید.

ثبت نام در مسابقه:
ثبت نام در مسابقه تنها از طریق سایت مسابقه انجام خواهد شد. داوطلبان می بایست برای ثبت نام، در بخش ثبت نام مسابقه، مشخصات خود را ثبت نمایند. تمامی افراد می بایست هنگام ثبت نام فایل کارنامه حرفه‌ای (رزومه) خود را به دبیرخانه مسابقه از طریق ایمیل ارسال نمایند. بدیهی است افرادی که اقدام به ارسال مدارک خواسته شده در سایت مسابقه نکرده باشند، از شرکت در مسابقه محروم خواهند شد.

قوانین مسابقه:
شرکت کنندگان در مسابقه می‌بایست قوانین ذکر شده در بند های ذیل را رعایت نمایند:
لازم است شرکت کنندگان تمامی مدارک طراحی خود را مطابق کتابچه مسابقه، آماده نموده و به همراه فرم پرشده ی «فهرست مدارک تحویل داده شده» که از سایت مسابقه قابل دریافت است، به دبیرخانه مسابقه تحویل دهند. بدیهی است آثاری که تمامی مدارک درخواستی را ارائه نکنند، داوری نخواهد شد.
در صورت عدم رعایت قوانین مربوط به حقوق معنوی و محرز شدن وجود تقلیدهای عینی و کلان از طرح های دیگر(کپی) در طرح های برگزیده، هیأت برگزار کننده – مطابق نشریه «راهنمای برگزاری مسابقات معماری و شهرسازی در ایران» (نشریه ش ۲۴۰) سازمان مدیریت و برنامه ریزی – می تواند علاوه بر درخواست بازگشت جایزه از برگزیدگان، به دریافت خسارت نیز اقدام نماید.
هیأت برگزار‌کننده برای عقد قرارداد انجام مراحل بعدی طراحی یکی از طرح‌های برگزیده یا اجرای آن تعهدی ندارد، ضمنا این مسابقه صرفا به منظور جمع‌آوری ایده‌های معمارانه در طراحی فضاهای شهر اسلامی-ایرانی با زمینه‌ی زیارتی مانند شهر مشهد بوده و هیچ‌گونه تعهدی از بابت اجرایی بودن طرح‌ها از سوی حامی محترم به عهده ندارد.

مدارک مسابقه:
از هر‌یک از مسابقه دهندگان که شرکت آنها در مسابقه قطعی شده است، درخواست می شود که تا قبل ازروز شنبه مورخ ۳۰ آبان‌ماه  ۲۵ آبان‌ماه مدارک زیر را به آدرس دبیرخانه تحویل دهند.
شرکت‌کنندگان در هر موضوع می‌توانند حداکثر سه شیت در ابعاد ۷۰*۱۰۰ و نصب‌شده بر روی فوم‌برد نیم سانتی‌متری ارسال نمایند.

مدارک مورد نیاز در سه موضوع مذکور شامل موارد زیر می‌گردد:
موضوع اول: ‌
یک پلان کلی و حداقل یک برش و نمای کلی در مقیاس ۱:۵۰۰(نشان‌دهنده فرم کلی مسیرها، ارتباطات و تداوم فضایی و فرمی محورهای پیاده و سواره و نیز نمای کلی و خط آسمان جداره های اصلی خیابان ، شامل فضاهای حرکت، ایستادن، نشستن و فضاهای سبز و تفریحی که به تشخیص طراح، برای بالا بردن کیفیت فضایی و هویتی چنین محوری لازم است)، حداقل چهار تصویر سه بعدی در مقیاس ۱:۱۰۰ از نمای جداره‌ها و حداقل یک دید پرنده به نحوی که نشان‌دهنده‌ی ایده‌ی کلی طراح باشد.

موضوع دوم:
پلان، مقطع و نما به همراه جزئیات در مقیاس ۱:۱۰ یا ۱:۲۰ و حداقل دو تصویر سه بعدی از مبلمان شهری(نشانگر جنس، مصالح و جزئیات طرح).

موضوع سوم:
در روز مسابقه حضوری به شرکت‌کنندگان اعلام می‌شود.

یک دفترچه برای هر موضوع در قطع A4 عمودی، در حداکثر ۳ صفحه ی یک رو، حاوی توضیحات انگاره عرضه شده، فرآیند طراحی، دیاگرام‌ها و نکاتی که برای توضیح طرح ضروری به نظر می‌رسد. یک حلقه لوح فشرده، حاوی فایل تصویری شیت‌ها در قالب فایل عکس و فایل نگارشی دفترچه در قالب word یا pdf.
به جز شناسه ی رهگیری، درج هرگونه نوشته، نام یا علامت روی شیت یا دفترچه یا لوح فشرده یا داخل و پشت آنها که به شناخته شدن مسابقه دهنده کمک کند، یا احتمال آن برود، موجب حذف مدارک ارائه شده از فرآیند مسابقه می‌شود. لوح فشرده داخل یک پاکت A4 قرار گرفته و با درج شناسه روی پاکت تحویل داده شود.

هیئت داوران:
متعاقبا اعلام خواهد شد
دکتر امیر محمد خانی
دکتر آزاده شاهچراغی
مهندس حمیدرضا نیلی

جوایز:
انتخاب طرح های برتر و رتبه بندی آنها زیر نظر هیئت داوران مسابقه انجام خواهد شد. از میان طرح های ارسال‌شده به دبیرخانه مسابقات در هر گرایش حداکثر سه طرح برگزیده و رتبه بندی خواهد شد و جوایزی به آنها تعلق خواهد گرفت.

در پایان مجموع امتیاز‌های کسب‌شده در هر سه موضوع برای هر فرد محاسبه شدهو نتیجه‌ی آن، معمار برتر این دوره از مسابقات را مشخص خواهد نمود.

جوایز این رشته به ترتیب رتبه در هر موضوع به شرح زیر می‌باشد:

جوایز موضوع طراحی اجمالی فضای ره باغ منتهی به حرم:

نفر اول در این گرایش: ۹ سکه تمام بهار آزادی + گواهی معتبر احراز مهارت + حضور در مستند مسابقه تلویزیونی  ۵ سکه تمام بهار آزادی + گواهی معتبر احراز مهارت + حضور در مستند مسابقه تلویزیونی
نفر دوم در این گرایش: ۶ سکه تمام بهار آزادی + گواهی معتبر احراز مهارت + حضور در مستند مسابقه تلویزیونی  ۳ سکه تمام بهار آزادی + گواهی معتبر احراز مهارت + حضور در مستند مسابقه تلویزیونی
نفر سوم در این گرایش: ۳ سکه تمام بهار آزادی + گواهی معتبر احراز مهارت + حضور در مستند مسابقه تلویزیونی  ۲ سکه تمام بهار آزادی + گواهی معتبر احراز مهارت + حضور در مستند مسابقه تلویزیونی

جوایز موضوع طراحی تفصیلی مبلمان شهری ره باغ:

نفر اول در این گرایش: ۵ سکه تمام بهار آزادی + گواهی معتبر احراز مهارت + حضور در مستند مسابقه تلویزیونی  ۳ سکه تمام بهار آزادی + گواهی معتبر احراز مهارت + حضور در مستند مسابقه تلویزیونی
نفر دوم در این گرایش: ۳ سکه تمام بهار آزادی + گواهی معتبر احراز مهارت + حضور در مستند مسابقه تلویزیونی  ۲ سکه تمام بهار آزادی + گواهی معتبر احراز مهارت + حضور در مستند مسابقه تلویزیونی
نفر سوم در این گرایش: ۲ سکه تمام بهار آزادی + گواهی معتبر احراز مهارت + حضور در مستند مسابقه تلویزیونی ۱ سکه تمام بهار آزادی + گواهی معتبر احراز مهارت + حضور در مستند مسابقه تلویزیونی

جوایز مسابقه حضوری که موضوع آن متعاقبا الام خواهد شد:

نفر اول در مسابقه حضوری: ۳ سکه تمام بهار آزادی + گواهی معتبر احراز مهارت + حضور در مستند مسابقه تلویزیونی
نفر دوم در مسابقه حضوری: ۲ سکه تمام بهار آزادی + گواهی معتبر احراز مهارت + حضور در مستند مسابقه تلویزیونی
نفر سوم در مسابقه حضوری: ۱ سکه تمام بهار آزادی + گواهی معتبر احراز مهارت + حضور در مستند مسابقه تلویزیونی

جوایز معمار‌برتر در مجموع امتیازات:

نفر اول در مجموع: ۳ سکه تمام بهار آزادی + گواهی معتبر احراز مهارت + حضور در مستند مسابقه تلویزیونی
نفر دوم در مجموع: ۲ سکه تمام بهار آزادی + گواهی معتبر احراز مهارت + حضور در مستند مسابقه تلویزیونی
نفر سوم در مجموع: ۱ سکه تمام بهار آزادی + گواهی معتبر احراز مهارت + حضور در مستند مسابقه تلویزیونی

– امکان کسب بیشترین امتیاز در هر ۴ مورد برای یک نفر از شرکت‌کنندگان وجود دارد، در این صورت نفر اول ۱۴ سکه را ازآن خود خواهد کرد.
– همچنین نفرات برتر کل علاوه بر جوایز اعلام‌شده از تضمین نامه استخدام با حقوق بین ۲ تا ۳ ملیون تومان نیز بهره مند خواهند شد.
– و نیز هیات محترم داوران علاوه بر ۳ طرح برگزیده، ۱۰ طرح را نیز با عنوان طرح قابل تقدیر معرفی خواهند نمود که به این طرح‌ها لوح تقدیر و نشان مسابقه تعلق خواهد گرفت.

تمامی مراسم‌های تقدیر و اختتامیه در رسانه ملی تحت پوشش خبری قرار گرفته و در بخش مسابقه حضوری از تمامی شرکت‌کنندگان و روند شکل‌گیری طرح‌ها ،برنامه‌ی مستندی تهیه می‌شود و در شبکه‌های یک، دو و آموزش پخش خواهد شد.

زمان بندی:
تاریخ شروع مسابقه: اول مهرماه ۱۳۹۴
آخرین مهلت ثبت نام: بیست‌ و‌ پنجم آذرماه ۱۳۹۴  بیست‌و‌پنجم آبان‌ماه ۱۳۹۴    
آخرین مهلت ارسال آثار: بیست‌ و‌ پنجم آذرماه ۱۳۹۴  بیست‌و‌پنجم آبان‌ماه ۱۳۹۴     
تاریخ اعلان برگزیدگان مسابقه: متعاقبا اعلام خواهد شد

دبیرخانه:
تلفن: ۶۶۴۰۴۱۲۵-۰۲۱
ایمیل: info@schallenge.ir
سایت مرتبط: www.fanavard.com
منبع خبر: www.MemarNews.com

 

Follow Memarnews
FacebooktwitterlinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquareFacebooktwitterlinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquare

share Memarnews content
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


مطالب پیشنهادی :



۹ نظر on “مسابقه مهارت سنجی “معمار خلاق ایرانی”؛ مجموعه رقابتهای مهارت سنجی فن آورد”

  • محمدمهدی wrote on ۲۹ شهریور, ۱۳۹۴, ۹:۲۸

    به نظرم یه اتفاق تازه در معماری میتونه باشه
    آقا کسی میدونه استخدامش چه جوریه؟؟؟؟

  • محمدرضا wrote on ۲۹ شهریور, ۱۳۹۴, ۱۰:۴۹

    با عرض سلام و خسته نباشید ..ممنون میشم اگه اطلاعاتی نظیر پلان و عکس از وضع موجود با زوایای مناسب و…در اختیار مراجعه کنندگان قرار دهید

  • مرجان wrote on ۲۹ شهریور, ۱۳۹۴, ۲۰:۴۲

    سلام. در سایت اعلام شده چیزی در مورد موضوع سوم یعنی طراحی المان شهری گفته نشده.آیا در فراخوان اشتباه وجود داره؟

  • دبیر سرویس خبر wrote on ۳۰ شهریور, ۱۳۹۴, ۱۵:۵۵

    باسلام
    متن فراخوان مسابقه مهارت سنجی “معمار خلاق ایرانی” توسط دبیرخانه مجموعه رقابتهای مهارت سنجی فن آورد، اصلاح گردیده و در تاریخ ۹۴/۶/۲۹ در سایت مربوطه بروزرسانی گردیده است.
    لینک مرتبط: اصلاحیه فراخوان مسابقه مهارت سنجی “معمار خلاق ایرانی”
    بااحترام

  • sara wrote on ۲۹ شهریور, ۱۳۹۴, ۲۳:۵۵

    با سلام و خسته نباشید اگه ممکنه مدارک موجود رو هم بزارید خیلی ممنون.

  • تقوی wrote on ۶ مهر, ۱۳۹۴, ۸:۴۹

    سلام. در مورد مرحله دوم مسابقه و طراحی در زمان محدود واقعا مشکل وجود داره. یکی از مشکلات اصلی کنکورهای معماری ارشد و دکتری، طراحی در زمان کوتاه. عجیبه که این به مسابقات هم سرلیت کنه. طراح باید با فراغت و زمان مناسب طراحی کنه تا طرح ایده آل به وجود بیاد. مرحله دوم هم باید مانند مرحله اول برگزار بشه یا به همان مرحله اکتفا شه تا کار حرفه ای باشه. ممنون

  • behzad wrote on ۱۵ مهر, ۱۳۹۴, ۲۱:۰۱

    سلام، در کل مسابقه ی جالبی به نظر میاد مخصوصا تو شرایطی که براحتی نمیشه میون جامعه معماری مطرح شد شاید فرصت مناسبی باشه
    در مورد مسابقه ی تلویزیونی آیا توضیحات بیشتری هست؟

  • behzad wrote on ۱۵ مهر, ۱۳۹۴, ۲۱:۰۳

    البته به نظرم یکی از نقاط قوت این مسابقه ترکیب اسکیس و طراحی در زمان می باشد

  • محمد حسین wrote on ۲ فروردین, ۱۳۹۵, ۲۰:۵۴

    سلام به همگی
    کسی میدونه دور بعدیش کیه؟!
    گویا مسابقه خیلی خوبی بوده.

    ممنون میشم اگر اطلاع رسانی کنید

نظر دهید

لطفا پاسخ صحیح را در کادر وارد نمایید. *

تمام حقوق این سایت برای © 2024 معمار نیوز محفوظ است.هرگونه استفاده از مطالب این سایت بدون کسب اجازه کتبی پیگرد قانونی دارد.
flickrtumblrtwittergoogle_pluslinkedininstagramfacebook