نگاهی به یک پروژه؛ ویلای دهکده، اثر امید کاموری

ویلای دهکده
مدیر تیم طراحی:
امید کاموری

تیم طراحی:
حنیف حق طلب
امیر کشاورزیان
مریم میوه چی

در اوایل سال ۲۰۱۵ کارفرما برای طراحی ویلای خانوادگی جدیدی در حومه تهران از ما دعوت کرد.
سایت پروژه در ۴۰ کیلومتری خارج از تهران قرار گرفته است، جایی که در ابتدا به عنوان مجموعه ای برای
استراحتهای آخر هفته طراحی شده بود.اگرچه که با رشد و توسعه بی رویه، این مجموعه به جزیی از
شهر بدل و در نتیجه برای بسیاری از خانواده ها به محل دائم سکونت تبدیل شده است.
بنابراین برای ما در این پروژه پاسخگویی به زمینه تاریخی مکان و نیز عملکردی که ممکن است ساختمان
همچنان به عنوان یک ویلا و نه محل سکونت دائمی داشته باشد مورد چالش قرار گرفت.
کانسپت کلی توسط ایده ی افزودن به ارزش ساختمان هدایت شد.بنابراین جایگزینی فضای سبز باز که
در نتیجه ی زیربنای ساختمان و همچنین استفاده به عنوان یک محل سکونت نیمه دائمی از بین میرفت
در دستور کار قرار گرفت.

فرم نسبتا ساده ساختمان اجازه ساخت سریع و ساده را میدهد.
شکل جعبه ای بنا توسط یک نمای خارجی هوشمند که متشکل از لوورهایی با قابلیت باز و بسته شدن
نسبت به نیاز کاربران است پوشانده شد.در صورت استفاده، لوورها باز شده و در صورت عدم استفاده از
بنا لوورها بسته باقی میمانند که باعث افزایش امنیت میگردد و همچنین وضعیت نسبی خود را بیان
میکنند.
سیستم لوورها همچنین این امکان را میدهد تا کنترل محیطی اجرایی شود.محدود کردن پرتوهای
خورشیدی شرایط مناسب داخلی و نیزعدم نیاز مفرط به وسایل خنک کننده را تضمین میکند.
دسترسی به فضای بام از طریق حیات مرکزی، فضای بیرونی محصوری را متفاوت از فضای باز بوجود آمده
از باغ برای خانواده فراهم میکند.
دیگرروشهای بازطراحی دراین مجموعه اغلب عبارت بود از ساخت دیوارها و مرزهای بزرگ عمودی که
تمایل به تفکیک فضای عمومی و خصوصی و در نتیجه محدود کردن دید به باغ داشت.

به منظور مطابقت با ایده ابتدایی که برای این مجموعه وجود داشت،ما بر خلاف این روند تلاش کردیم تا
حریم خصوصی را نه از طریق ایجاد دیوارها و مرزهای سلب بلکه توسط فضای نیمه محصور پشت بام
فراهم آوریم تا در نتیجه حس کلی ارتباط در مجموعه حفظ شود.
در اینجا پشت بام خود میتواند نوعی ارزش افزوده باشد، در قطعه های معمول مجموعه هر کدام شامل
۷۰۰ مترمربع باغ و ۳۰۰ مترمربع ویلا هستند این در صورتی است که در مورد ما، پشت بام جدید جایگزین
فضای از دست رفته زیر بنا شده است در نتیجه ما ۱۰۰۰ مترمربع باغ و درعین حال ۳۰۰ متر مربع ویلا داریم.

از دیگر اهداف پروژه مورد چالش قرار دادن شیوه معمول ساخت بود،جایی که سطح کف و سقف بعنوان
عناصری مستقل که توسط عناصر مجزا (ستونها) محافظت میشوند.
در این مورد آنها با هم ترکیب میشوند و همگی بعنوان سازه،دیوار،کف و سقف تحت عنوان کلیتی یکپارچه
عمل میکنند،همچنین خم شدگی سطح سقف بر روی سطح کف دسترسی منحصر به فردی برای پشت
بام فراهم می آورد.

منبع خبری: www.MemarNews.com

share Memarnews content
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Follow Memarnews
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquareFacebooktwittergoogle_pluslinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquare


برچسب :

مطالب پیشنهادی :



نظر دهید

لطفا پاسخ صحیح را در کادر وارد نمایید. *

تمام حقوق این سایت برای © 2021 معمار نیوز محفوظ است.هرگونه استفاده از مطالب این سایت بدون کسب اجازه کتبی پیگرد قانونی دارد.
flickrtumblrtwittergoogle_pluslinkedininstagramfacebook