نگاهی به پروژه کلینیک پوست و مو پارک وی | اثری از شرکت طرح و ساخت ازنو |

کانسپت و توضیحات به بیان معماران – طراحی داخلی پروژه‌ی کلینیک پارک وی با مساحتی کوچک (۸۵ متر مربع) و هندسه‌ای بی‌شکل در حالی به ما ارجاع گردید که کارفرما نگران از پاسخ نیازهای کمی و کیفی‌اش، بدنبال استفاده‌ی حداکثری از فضا بود. گذشته از مقیاس کوچک فضا و پلان نامنظم آن، چالش دیگر پروژه، پنجره‌های وسیع ضلع جنوبی و رو به بزرگراه مدرس بود که از سویی فرصتی برای تماشای هیاهوی شهری و تامین نور طبیعی بود و از سوی دیگر، نور خیره کننده و گرمای نفوذ یافته از این جام‌های شیشه‌ای بدساخت و دستخوش مدروز آن زمانی، چشمان بیننده را تنگ می‌کرد تا حجم نور را کاهش دهد.
در مرحله‌ی نخست فضا تا حد ممکن از اضافات تهی می‌گردد (باتوجه به ارتفاع کم فضا، سقف کاذب‌ها نیز برچیده شد) و طراحی پروژه با تفکیک فضایی، عملکردی و بصری به دو بخش انتظار و درمان آغاز می‌شود. دوگانه‌ی سبز و زبر- سفید و نرم متولد می‌شود و حجم تندیسی سفید و سیال در فضای محاطی سبز و بافتدار با طنازی فرمی بگونه‌ای می‌نشیند که هم پاسخ روابط عملکردی پلان را در هندسه‌ی نامنظم بدهد و هم با گیرایی بصری، سایه‌ی کوچکیِ فضا را در نگاه اول مخاطب کمرنگ کند (خطوط تیزگوشه‌ای که از کنج‌ها حذف می‌شوند و در درک مرزهای فضا ابهام ایجاد می‌کند).
در مرحله‌ی بعد رسوخ فضای عمومی در کالبد فضای درمانی، محوری عملکردی-بصری را شکل می‌دهد که مخاطب را تا لحظه‌ی ورود به اتاق‌ها مشایعت می‌نماید و شکافی حداقلی، نور و منظر بیرون را در انتهای مسیر به داخل نفوذ می‌دهد. روزنی که علاوه بر تفکیک اتاق‌های درمان، به چشم مخاطب اجازه می‌دهد فضا را از مرز نمای جنوبی تا لبه‌ی نمای شمالی دنبال کند. علاوه بر انقباض‌های فرمی سقف در این محور حرکتی، پوششی متخلخل، سیال و عملکردی خلق می‌شود که با همگرایی خطوط آن، سعی بر تاکید این راستای نفوذ پذیر دارد؛ پرده‌ای بافته شده از میله‌های ظریف که با میزبانی گیاهان رونده سعی دارد سایه‌ای لطیف برای نور خیره کننده‌ی پنجره‌ها بسازد و با رشد آنها در این شبکه‌ی منعطف، روحی زنده به فضا بدمد. این شبکه در جبهه‌ی جنوبی با نشیمنگاه مخاطب فرم می‌گیرد، جلوی پنجره‌ها قد می‌کشد، بر روی سقف می‌خزد، در شکاف انتهای پروژه نفوذ می‌کند و در فضایی کوچک و کریستالی، حائلی سبز ما بین دو اتاق درمان خلق می‌کند (با استفاده از تکنولوژی شیشه‌ی هوشمند، امکان خصوصی سازی دو اتاق در مواقع لازم فراهم می‌گردد).
تفکیک فضاهای کوچک و رعایت رواداری‌های حداقلی در اجرای نقشه‌ها و جزئیات اجرایی، استفاده از سیستم تاسیساتی حجیم داکت اسپیلت و تامین زیرساخت‌های تاسیساتی مورد نیاز فضای درمانی از چالش‌های اجرایی برای تغییر کاربری فضای مسکونی و ارتقای کیفیت بساز بفروشی ساختمان بود که قطعا بدون همراه کارفرمایی صبور و مشتاق میسر نمی‌گردید.

مشخصات پروژه:
• طراح: شرکت طرح و ساخت از نو
• معماران مسئول: سولماز تاتاری، احسان توسلی
• همکار طراحی و طراحی فاز ۲: نیلا شاه محمدی
• همکاران اجرایی: امیرحسین نجیمی، آرمین شاه محمدی
• گرافیست: ندا جهانتاب
• تاسیسات مکانیکی: مهدی مهرآوران
• رده: درمانی
• کارفرما: پدرام مهریان
• مساحت ساخته شده: ۸۵ مترمربع
• محل پروژه: خیابان فرشته، خیابان اخگری، کوچه آناهیتا، ساختمان شیشه‌ای،پلاک ۲، طبقه سوم، واحد غربی
• تاریخ شروع و اتمام طراحی: ۱۴۰۱
• تاریخ شروع و اتمام اجرا: ۱۴۰۲
• جوایز و افتخارات:
o رتبه اول در بخش طراحی داخلی از طرح تا اجرا شانزدهمین جایزه معماری ایران نشریه معماری و ساختمان ۱۴۰۳
o رتبه نخست در بخش طراحی داخلی مسابقه معماری و مردم ۱۴۰۲
• تصاویر: استودیو نیمکت

تهیه و تنظیم: معمارنیوز
سایت مرتبط: www.asnow.ir
منبع خبر: www.MemarNews.com
مطالب معمارنیوز را در کانال تلگرام معمارنیوز دنبال نمایید.

Follow Memarnews
FacebooktwitterlinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquareFacebooktwitterlinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquare

share Memarnews content
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


مطالب پیشنهادی :



نظر دهید

لطفا پاسخ صحیح را در کادر وارد نمایید. *

تمام حقوق این سایت برای © 2024 معمار نیوز محفوظ است.هرگونه استفاده از مطالب این سایت بدون کسب اجازه کتبی پیگرد قانونی دارد.
flickrtumblrtwittergoogle_pluslinkedininstagramfacebook