نگاهی به پروژه ساختمان اداری و انکوباتور توربوسیل تک | اثری از مهندسین مشاور معماری موج نو |

دفتر جدید توربوسیل تک طراحی شده توسط مهندسین مشاور معماری موج نو، واقع در پارک فناوری پردیس در حومه تهران می باشد. این پروژه که به عنوان یک “انکوباتور” در نظر گرفته شده است، بستری برای تحقیق و نوآوری افراد فراهم می کند. پارک فناوری پردیس نشان دهنده پیشرفت های معماران جوان ایرانی است و این پروژه با تیم طراحی خود، ادامه دهنده این الگو می باشد.
این ساختمان به عنوان دفتر شرکتی دانش بنیان بهره برداری خواهد شد. ساختمان پیشنهادی در زمینی به وسعت ۱۳۰۰ مترمربع واقع شده است و از ۳ جهت هم جواری دارد. علی رغم کوچک بودن متراژ طرح، وجود پارامترهای متعدد، این پروژه را تبدیل به یک ساختمان پیچیده کرده است.
طرح نهایی این پروژه، نشان دهنده خلاقیت در تلفیق زیرکانه ای از نظم و بی نظمی است. رویکرد طراحی، رسیدن به تعاملی مناسب میان فناوری و سادگی بوده و با ایجاد هماهنگی میان سایت و محوطه سازی و عملکرد، این دیدگاه تحقق یافته است. طراحی به گونه ای است که ساختمان از زمین بیرون کشیده می شود و از نظر بصری، خط افق زیبایی و هماهنگی با محیط ایجاد می کند.

پارامترهای مهمی که در طول فرایند طراحی بیشتر مورد توجه قرارگرفته عبارت است از:
▪️ پیوستگی در چشم انداز سایت
▪️ کنترل دما (گرما)
▪️ استفاده از انرژی تجدید پذیر
▪️ جمع آوری آب

این ساختمان به پنج سطح افقی تقسیم می شود که به خوبی توسط یک بالابر شفاف به هم متصل شده اند. فضاهای داخلی به گونه ای طراحی شده اند که تعامل بین کاربران را افزایش دهند. همچنین برای ایجاد ارتباطات فضایی و جهت سازمان دهی عناصر ساختمان، دیاگرام فیزیکی پیشنهاد داده شده، یک فرم هرمی است. در تقسیم بندی فضایی، بخش های مختلف ساختمان می توانند استقلال خود را حفظ کنند. دفاتر در سطوح بالا و کارگاه ها در سطوح پایین تر در یک محیط شفاف که از ورودی قابل رؤیت است قرار دارند. به این ترتیب بازدیدکنندگان از تولیدات شرکت آگاهی پیدا خواهند کرد.
به علت حفظ خط آسمان و یکپارچگی لندسکیپ، حجم ساختمان با شیب ۳۰ درجه ای که زاویه مطلوب پانل های خورشیدی این منطقه برای نصب بر روی سقف است، از زیر زمین به بیرون آمده است. این فرم خاص، یک گوشه مثلثی شکل در قسمت شمال ایجاد کرده و طراحان این قسمت را برای ورودی ساختمان در نظر گرفته اند تا مردم را به داخل ساختمان جذب کنند.

به علت راندمان بالای کارمندان در دفاتری که نور طبیعی مناسب دارند، شفافیت در نما، یکی از موضوعات اصلی در انتخاب مصالح بوده است. با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه، تمهیدات مناسبی جهت کنترل حرارت ساختمان در نظر گرفته شده است. درنتیجه، یک حجم شیشه ای دوپوسته طراحی شده است که سطح داخلی آن با شیشه فتوکرومیک و سطح خارجی با ورق های شیشه ای تخت سبک وزن طراحی شده است. پوسته بیرونی، به صورت شبکه های عمودی بریده شده مکعبی در نظر گرفته شده اند تا نور به داخل ساختمان وارد شود. اندازه شبکه ها در نمای غربی (نور نامناسب)، کوچکتر و در جهت شمالی که نور مطلوب وارد ساختمان می شود، بزرگتر شده است. میزان نور دریافتی در جبهه جنوبی ساختمان مطابق با نور مورد نیاز بام سبز است.
سقف بریده شده یک تراس به وجود می آورد که نور و هوای طبیعی را وارد و یک فضای بیرونی مشترک را برای بازدیدکنندگان و کارمندان فراهم می کند تا در فضایی تعاملی با هوازی تازه کار خود را انجام دهند. این طرح به نورگیری و تهویه مناسب تراس های سطح پایین تر به طور غیر مستقیم کمک می کند. طراحی هر تراس برای هدف متفاوتی است؛ قسمت های بالایی محل تجمع بازدیدکنندگان و قسمت های پایینی مکان هایی برای استراحت کارکنان هستند.سقف شیبدار، یک راهرو سبز از زمین به پشت بام و فضایی پویا می باشد و دمای ساختمان و مصرف انرژی را کاهش می دهد. یک مخزن آب نیز در کنار ساختمان تعبیه شده است تا آب باران را جمع آوری کند که برای آبیاری و مصارف غیر شرب مورد استفاده قرار می گیرد.

توضیحات پروژه:
• طراح: مهندسین مشاور معماری موج نو – New Wave Architectures
• معماران اصلی: لیدا الماسیان – شاهین حیدری
• تیم طراحی: سهیلا زاهدی، شیدا قطبی، پری پور مقدم، مریم شکوهی، شیرین ضیایی، ایلناز عشایری، نیلوفر مرادی، گلرخ حیدریان
• مشاور سازه، مکانیک و برق: معماری موج نو
• ناظر طراحی سازه: حامد جیلانی
• تیم طراحی سازه: متین محمدپور، ملیکا سندانی
• کارفرما: شرکت توربوسیل تک
• رده: اداری
• مساحت زمین: ۱۳۰۰ مترمربع
• مساحت ساخته شده: ۲۵۰۰ مترمربع
• محل پروژه: ایران / تهران / پارک فناوری پردیس
• سال: ۱۳۹۱ – ۱۳۹۵
• جایزه:
o تقدیر ویژه Architizer A+Awards | 2022
• تصاویر: پرهام تقی اف

تهیه و تنظیم: معمارنیوز
سایت مرتبط: www.newwavearchitecture.com
منبع خبر: www.MemarNews.com
مطالب معمارنیوز را در کانال تلگرام معمارنیوز دنبال نمایید.

Follow Memarnews
FacebooktwitterlinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquareFacebooktwitterlinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquare

share Memarnews content
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


مطالب پیشنهادی :



نظر دهید

لطفا پاسخ صحیح را در کادر وارد نمایید. *

تمام حقوق این سایت برای © 2024 معمار نیوز محفوظ است.هرگونه استفاده از مطالب این سایت بدون کسب اجازه کتبی پیگرد قانونی دارد.
flickrtumblrtwittergoogle_pluslinkedininstagramfacebook