نگاهی به طرح تقدیر شده مسابقه محدود احداث مجموعه مسکونی و تفریحی مهرگان – رامسر | طرحی از آزاده عزیزی |

کانسپت و توضیحات به بیان معمار طرح – در ابتدا با این سوال شروع کردیم که با توجه به محل پروژه و همچنین ویژگی‌های فیزکی از جمله درصد شیب‌های بالایی که وجود دارد، چه گزینه‌هایی می‌تواند مطرح شود، بنابراین حالت‌های مختلف را متصور شدیم. از حالت‌های مختلف گسترده سازی تا متمرکز شدن و پس از بررسی‌های بیشتر بر روی پیامدهای هر استراتژی، چه به لحاظ محیطی زیستی و چه به لحاظ هزینه‌ای، به این نتیجه رسیدیم گسترده سازی و پخش کردن ویلا‌ها در سرتا سر سایت در عین هزینه بر بودن، منجر به تخریب سطح وسیعی از منطقه برای ایجاد مسیرهای سواره به ویلا‌ها خواهد شد. از آنجا که شیب‌های تندی وجود دارد که برای پیمودن‌شان با شیب منطقی طول مسیر‌ها سوار بسیار طولانی یا تند خواهد شد).

یک گزینه می‌ماند و آن متمرکز کردن ویلاها، فضاهای خدماتی، پارکینگ‌ها و … ‌در یک نقطه بود. پرسش بعدی این بود که کدام بخش از سایت می‌تواند در عین مناسب بودن برای ساخت (درصد شیب پایین)، دارای کیفیت فضایی بهتری باشد و به مناظر بهتر و وسیع‌تری مشرف باشد. قسمت مرکزی سایت این ظرفیت را داشته و دید ۳۶۰ درجه‌ای به محیط اطراف دارد؛ اما ساخت در قسمت مرکزی یک چالش بزرگ به همراه داشت. اینکه ساختن آپارتمانی چند طبقه در قسمتی که در اوج قرار دارد، می‌توانست منظره را خدشه دار کند و به لحاظ بصرى ناخوشایند باشد. در نهایت این سوال را مطرح کردیم که چگونه می‌توان به فرمی دست یافت که مکمل این بخش از کوه باشد؟
سایت را بیشتر مورد بررسی قرار دادیم. آن بخش از قله که خاک برداری و تسطیح شده نظرمان را جلب کرد. گویی بخشی از قله وجود داشته که دگر نیست. در واقع گویی تاجی برداشته شده است و سوال بعدی اینکه چگونه می‌توان ساختمان‌ها را دیزاین کنیم که نقش تاجی در خور را ایفا کند.
در راستای زوایا شیب سعی کردیم با کمی اغراق شیب‌ها را ادامه دهیم تا قله شکل بگیرد، امـا حـجـم تشکیل شده پاسخگوی همه کاربری‌ها نمی بود. بنابراین چندین خط از سطوح توپوگرافی باید خاکبرداری شود و بعد بنا شکل بگیرد.

هندسه مدولار را انتخاب کردیم چرا که به خوبی می‌توانست با پلکانی شدن فرم، راه را تداعی کند و همچنین فضاهای مورد نیاز را تامین کند.
در ادامه با الهام از هندسه چهار باغ ایرانی توانستیم در عین سازماندهی بلوک‌های فضایی دید به همه جهات را تامین نماییم.
همچنین بلوک به نحوه چیده شده‌اند که حداکثر محرمیت را داشته باشند؛ از جمله فضای استخر‌ها که در عین اینکه از سه جهت و گاهاً چهار چهت (سقف متحرک) باز هستند.

فریم (آلاچیق) چند منظوره با سازه چوبی به صورتی طراحی شده که بتواند جوابگوی فعالیت‌های متنوعی باشد و یا حتی این امکان را بدهد که بتوان شب را در آن اقامت داشت.
لازم به ذکر است که هر کدام از این آلاچیق‌ها می‌تواند متعلق به یکی از ساکنین باشد؛ که گویی هر واحد ویلایی یک قطعه (آلاچیق) گمشده در دل طبیعت دارد که می‌تواند با ماجراجویی به آن برسد.
در ضمن مسیر دسترسی به آلاچیقها از طریق راه‌های باریک چوبی میباشد تا لطمه‌ای به چشم انداز و بستر وارد نشود.

مشخصات طرح:
• طراح: آزاده عزیزی
• حائز رتبه: تقدیر شده
• برگزار کننده مسابقه: فصلنامه معماری و ساختمان
• کارفرما: مجموعه مهرگان

لینک مرتبط: نتایج داوری و بیانیه مسابقه محدود احداث مجموعه مسکونی و تفریحی مهرگان – رامسر
منبع خبر: معماری و ساختمان
تهیه و تنظیم: www.MemarNews.com
مطالب معمارنیوز را در کانال تلگرام معمارنیوز دنبال نمایید.

Follow Memarnews
FacebooktwitterlinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquareFacebooktwitterlinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquare

share Memarnews content
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


مطالب پیشنهادی :



نظر دهید

لطفا پاسخ صحیح را در کادر وارد نمایید. *

تمام حقوق این سایت برای © 2024 معمار نیوز محفوظ است.هرگونه استفاده از مطالب این سایت بدون کسب اجازه کتبی پیگرد قانونی دارد.
flickrtumblrtwittergoogle_pluslinkedininstagramfacebook