فراخوان دومین جشنواره ملی عکس «میراث ماندگار خراسان جنوبی»؛ معرفی جاذبه های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
- چهارشنبه, اردیبهشت 27, 1402, 19:43
- اخبار معماری
- ثبت نظر

اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی برگزار می کند؛
فراخوان دومین جشنواره ملی عکس «میراث ماندگار خراسان جنوبی»؛ معرفی جاذبه های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
استان خراسان جنوبی با موقعیت جغرافیای خاص و فرهنگ تمدن غنی و بافت بومی و جاذبه های طبیعی و بکر خود می تواند برای هنرمندان بخصوص هنرمندان عکاس موقعیت مناسبی برای به تصویر کشیدن همه ی زیبایی های این منطقه داشته باشد. جشنواره ملی میراث ماندگار با هدف ثبت تصاویر زیبا از استان خراسان جنوبی همه ی عکاسان را دعوت به شرکت در این جشنواره می نماید.
اهداف جشنواره:
۱- آشنایی ایرانیان با فرهنگ و هنر و تمدن ریشه دار خراسان جنوبی
۲- ایجاد مشارکت عام عکاسان در ثبت تصویری خراسان جنوبی
۳- کمک به معرفی هرچه بیشتر جاذبه های گردشگری خراسان جنوبی
۴- ترویج هویت فرهنگی استان خراسان جنوبی
۵- معرفی صنایع دستی و هنرهای سنتی و پوشش های سنتی استان خراسان جنوبی
۶- کمک به جذب گردشگران داخلی و خارجی
محورهای جشنواره:
این جشنواره به دنبال معرفی هرچه بیشتر جاذبه های تاریخی، آیین ها، آداب و رسوم، صنایع دستی، مشاغل سنتی پویا، آثار طبیعی و همچنین طبیعت زیبا استان خراسان جنوبی در سه بخش میزبان عکاسان ملی. بومی و همچنین شرکت کنندگان بین المللی می باشد لذا محور های پیشنهادی جشنواره به شرح ذیل می باشد.
۱. بخش معماری (میراث فرهنگی و آثار تاریخی): به دلیل وجود تعداد بالای ابنیه تاریخی دارای ارزش ازجمله ارگ ها، باغ ها و عمارات، قلعه ها، مدارس، مساجد، حسینه ها، حمام ها، پستخانه ها، بافت های تاریخی، خانه های ارزشمند، اب انبارها و بازارهای تاریخی، اقامتگاه ها، کاروانسراها، روستاهای خاص، اسیاب های آبی، ارامگاه های مفاخر، مزارها، آسبادها، بادگیر ها، ساباط ها، کوچه های آشتیکنان… استان خراسان جنوبی بخش جداگانه ای با رویکرد عکاسی معماری جهت معرفی هرچه بیشتر استان خراسان جنوبی برگزار می گردد.
۲. بخش صنایع دستی و مردم شناسی: وجود تعداد کثیر صنایع دستی ارزشمند استان خراسان جنوبی و جایگاه مشاغل بومی و محلی با رویکرد احیای مشاغل قدیمی و اهمیت دادن به صنایع دستی بخش جداگانه ای با رویکرد عکاسی صنایع دستی و پوشش محلی، آداب و رسوم، سنت ها و هنرهای بومی محلی، سبک زندگی و عشایر، جهت معرفی هر چه بیشتر استان خراسان جنوبی برگزار می گردد.
۳. بخش طبیعت و گردشگری: بخش جداگانه ای بارویکرد عکاسی جهت معرفی هر چه بیشتر آثار طبیعی و همچنین طبیعت زیبا و بکر استان خراسان جنوبی برگزار می گردد که شامل تمامی عکس هایی که با رویکرد مستندگرایانه به ثبت طبیعت بکر و زیبایی استان خراسان جنوبی، مناظر کویری، قنوات تاریخی، باغ های زیبایی، آبشارهای خروشان، بند های تاریخی، دره های رمز آلود، دریاچه های نمک، کوه های مرتفع، دره های شگفت انگیز، روستا های منحصر به فرد، چشمه های آبگرم، پل های تاریخی، نیزار ها، مناطق حفاظت شده، تالاب ها، غارهای مخوف، مراتع زرشک، معادن…
مقررات شرکت در جشنواره:
– ثبت نام اولیه در وبسایت اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی شامل نام و نام خانوادگی، شماره ملی، تاریخ تولد، میزان تحصیلات و خلاصه ای از فعالیت عکاس، آدرس صفحه ی اینستاگرام و نشانی پست الکتریکی صورت می گیرد که برای تمامی شرکت کندگان بخش اصلی الزامی می باشد. ارسال کلیه اطلاعات به نشانی ایمیل https://sk.mcth.ir/miras-mandegar-register.
– پس از پایان مهلت ثبت نام، دبیرخانه از میان متقاضیان اسامی حداکثر ۵۵ نفر از عکاسان را جهت حضور در جشنواره اعلام خواهد کرد و عکاسان مدعو، به مدت پنج شب _ پنج روز مهمان ستاد برگزاری جشنواره خواهند بود.
– شرکت در جشنواره پس از ارسال رزومه عکاسان و منوط بر ارسال دعوتنامه توسط دبیرخانه اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی می باشد.
– امکان اسکان و پذیرایی عکاسان بومی و آزاد مقدور نمی باشد.
– شرکت در جشنواره برای عکاسان بومی به این صورت خواهد بود که همزمان با اردوی کشوری برای تمامی متقاضیان بومی کارت و مجوز عکاسی صادر شده و مانند عکاسان اردویی در آخرین مهلت آثار بایستی عکس های خود را به دبیرخانه تحویل نمایند.
– کلیه شرکت کنندگان در جشنواره اعم از اردویی و آزاد می بایست در روز پذیرش به دبیرخانه مراجعه نمایند. عدم مراجعه در روز پذیرش موجب حذف شرکت کننده از بخش اردویی جشنواره می شود.
– عکس هایی ترکیبی و دستکاری شده از داوری حذف خواهند شد. اصلاح رنگ، نور و کادر عکس کنتراست و شارپنس (وضوح تصویر) قابل قبول است. حداکثر ۳۵ عدد عکس در هر بخش جهت شرکت در مرحله داوری به دبیرخانه تحویل داده خواهند شد. (هر عکاس تنها در یک بخش می تواند ثبت نام نماید ولی به دلیل نزدیکی و در هم تنیدگی معماری، طبیعت، صنایع دستی و مردم شناسی؛ چنانچه عکس قابل ارائه ای از سایر بخش ها داشتند، پذیرفته خواهد شد.)
– عکس های بخش اصلی با اندازه اصلی و رزولیشن خروجی دوربین بر روی فلش مموری یا DVD الزامی است با دو فرمت JPEG و RAW ضبط و به دبیرخانه تحویل نمایند.
– بدیهی است عدم ارائه فایل خام عکس به دبیرخانه منجر به حذف عکاس از بخش مسابقه و نمایشگاه خواهد شد.
– به تصویر کشیدن جاذبه تاریخی، آیین ها، ادب و رسوم، صنایع دستی مشاغل سنتی پویا استان خراسان جنوبی
– لیست آثار تاریخی استان و جاذبه های گردشگری استان به همراه مشاغل سنتی پویا و صنایع دستی فعال استان در اختیار شرکت کنندگان در جشنواره قرار خواهد گرفت.
– دبیرخانه جشنواره حقوق مادی و معنوی آثار ارسالی را برای صاحب اثر محفوظ می داند و تصمیم گیری در رابطه با موارد پیشبینی نشده بر عهده ی دبیرخانه جشنواره می باشد.
– برگزارکننده حق استفاده از آثار ارسالی را در رسانه های چاپی و مجازی و سایر امور فرهنگی با ذکر نام عکاس برای خود محفوظ می دارد.
– آثار راهیافته به بخش مسابقه در قالب نمایشگاه های حرفه ای به روی دیوار رفته و سپس در دیگر شهرستان ها و استان ها به نمایش گذاشته خواهد شد.
– تاریخ عکس های ارسالی می بایست همزمان با تاریخ اجرای جشنواره باشد.
امتیازات جشنواره:
– به کلیه عکاسانی که آثارشان به بخش مسابقه راه یابد، گواهی شرکت داده خواهد شد.
– برگزارکننده حق استفاده از عکس های پذیرفته شده را در رسانه ها و انتشارات و سایر موارد فرهنگی با ذکر نام عکاس برای خود محفوظ می دارد.
– عکس های منتخب در نمایشگاه های (استانی، منطقه ای ملی و بین المللی) میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با نام عکاس به نمایش گذاشته خواهد شد.
– عکس های منتخب در کتابچه های تخصصی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور با نام عکاس چاپ خواهد شد.
هیات داوران:
• افشین بختیار
• سعید محمودی ازناوه
• امیر علی جوادیان
• بردیا سعادت
• محمد علی بیدختی
عوامل جشنواره:
رییس شورای سیاست گذاری: هادی شاهوردی؛ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی
مدیر جشنواره: سید محمد هادی انوری؛ مدیر روابط عمومی و امور فرهنگی اجتماعی اداره کل
هیئت سیاست گذاری:
– مجید کرمانی پو
– حسنعلی فولادی
– مرتضی عربی
– سید احمد برآبادی
– وحید بهفرنژاد
دبیر جشنواره: میترا محمدی
مسئول دبیرخانه: سمیه محمدی
جوایز:
• بخش معماری:
نفر اول: ۶۰۰۰۰۰۰۰ میلیون ریال + پک صنایع دستی استان + تندیس + لوح افتخار
نفر دوم: ۵۰۰۰۰۰۰۰ میلیون ریال + پک صنایع دستی استان + لوح افتخار
نفر سوم: ۴۰۰۰۰۰۰۰ میلیون ریال + لوح افتخار
• بخش صنایع دستی:
نفر اول: ۶۰۰۰۰۰۰۰ میلیون ریال + صنایع دستی استان + تندیس + لوح افتخار
دو جایزه قابل تقدیر: ۴۰۰۰۰۰۰۰ میلیون ریال + لوح افتخار
• بخش آثار طبیعی:
نفر اول: ۶۰۰۰۰۰۰۰ میلیون ریال + صنایع دستی استان + تندیس + لوح افتخار
دو جایزه قابل تقدیر: ۴۰۰۰۰۰۰۰ میلیون ریال + لوح افتخار
جایز ویژه استاندار محترم خراسان جنوبی و برخی جوایز ارزشمند دیگر
تقویم جشنواره:
آخرین مهلت ارسال رزومه: از ۲۱ اردیبهشت ماه تا ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲
اعلام عکاس مدعو: ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲
پذیرش و اسکان: ۵ خرداد ماه ۱۴۰۲
آخرین مهلت تحویل آثار: تا ساعت ۲۴، ۸ خرداد ماه ۱۴۰۲
داوری: ۹ خرداد ماه ۱۴۰۲
آیین اختتامیه و اهدای جوایز برگزیدگان: ۹ خرداد ماه ۱۴۰۲
مدارک:
– PDF فراخوان
دبیرخانه مسابقه:
آدرس: استان خراسان جنوبی، شهرستان بیرجند، خیابان مدرس، نبش مدرس ۲۳، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی
شماره تماس: (کد ۰۵۶) ۳۱۷۵۱۰۱۶ – ۳۱۷۵۱۰۱۰ – ۳۱۷۵۱۰۰۰
آدرس وبسایت مرتبط: sk.mcth.ir/miras-mandegar
پوستر جشنواره
منبع خبر: www.MemarNews.com
مطالب معمارنیوز را در کانال تلگرام معمارنیوز دنبال نمایید.
share Memarnews content