بررسی «انواع چراغ خطی و کاربرد آن ها»
- شنبه, مرداد 29, 1401, 23:18
- اخبار معماری
- ثبت نظر
بررسی «انواع چراغ خطی و کاربرد آن ها»
چراغ خطی یکی از جدیدترین تجهیزات نور پردازی است که این روز ها به دلیل تنوع و سبک مدرن آن ها بسیار مورد توجه معماران و طراحان نور پردازی قرار گرفته است.
چراغ های خطی دارای انواع مختلف با شدت نور و کاربری های متفاوت هستند که در این محتوا به طور کامل به معرفی این چراغ ها می پردازیم و انواع، کاربری، مشخصات و همچنین مزایا و معایب آن ها را بیان می کنیم، پس با ما همراه باشید.
معرفی انواع چراغ خطی:
چراغ های خطی دارای انواع مختلفی هستند و هر کدام دارای مشخصات، اندازه و کاربری های متفاوت هستند که شما قبل از انتخاب آن ها بهتر است آشنایی کامل با انواع این چراغ ها داشته باشید تا بتوانید بهترین طراحی و درنهایت بهترین نورپردازی را داشته باشید.
چراغ های خطی به طور کلی به سه دسته روکار، توکار و آویز تقسیم می شوند و هرکدام تنوع بسیار قابل توجهی دارند.
• چراغ خطی روکار:
به چراغ های خطی که بدنه چراغ داخل فضای مورد نظر (دیوار، سقف و با کف) قرار می گیرد و فقط نور ساطع شده از آن دیده می شود چراغ خطی توکار گفته می شود. چراغ های خطی توکار برند Line&Design گروه روشنایی سپندار دارای انواع مختلفی است که در ادامه آن ها را معرفی می کنیم و مشخصات هرکدام را به طور کامل ارائه می دهیم.
چراغ خطی کیوبیک:
این چراغ یکی از انواع بسیار پر طرفدار و خاص در بین چراغ های روکار خطی است. علت متمایز بودن این چراغ قابلیت ساخت سازه های نوری با آن است که در ادامه عکسی از نمونه های اجرا شده با این چراغ را گذاشته ایم.
علاوه بر مواردی که در بالا گفته شد چراغ کیوبیک امکان نصب و اجرا در کنج دیوار و سقف و همچنین برای نورپردازی قفسه و کمد و … می توان استفاده کرد.
امکان نصب و اجرای این چراغ خطی با رنگ نور های سفید، آفتابی و طبیعی با شدت نورهای ۱۲۰۰، ۲۵۰۰ و ۳۵۰۰ لومن بر متر وجود دارد.
چراغ خطی روکار مدل ۳۰۳۰:
چراغ ۳۰۳۰ دارای عرض و عمق ۳۰ میلی متر است و امکان نصب آن به دلیل فرم پروفیل آن در کنج دیوار و سقف وجود دارد.
چراغ خطی قرنیزی:
این چراغ برای نورپردازی قرنیز است. با اجرای این چرغ فصایی خاص و متحصر به فرد ایجاد می شود. این چراغ امکان نصب و اجرا با رنگ نور های سفید، آفتابی و طبیعی با شدت نور های ۱۲۰۰، ۲۵۰۰ و ۳۵۰۰ لومن بر متر وجود دارد.
چراغ خطی روکار مدل Curve مدل ۱۸۰۷:
این چراغ دارای عرض ۱۸ و عمق ۷ میلی متر است و قابلیت خم شدن از سمت بالا را دارد. برای شیار ها و فضاهایی که انحنا دارند گزینه ی بسیار مناسبی است. امکان نصب و اجرای این چراغ خطی با رنگ نور های سفید، آفتابی و طبیعی (شدت نور ۱۲۰۰، ۲۵۰۰ و ۳۵۰۰ لومن بر متر) وجود دارد.
چراغ خطی روکار مدل ۱۶۰۲:
این چراغ دارای عرض ۱۴ و عمق ۲ میلی متر است و امکان نصب آن با رنگ نور های سفید، آفتابی و طبیعی با شدت نور های ۱۲۰۰، ۲۵۰۰ و ۳۵۰۰ لومن بر متر وجود دارد. چیزی که این چراغ را با انوع دیگر چراغ های خطی متمایز می کند پخش نور در سه جهت (بالا، چپ و راست) است و امکان نصب و اجرای آن به صورت روکار و آویز وجود دارد.
چراغ خطی روکار لنزدار ۱۶۱۲H:
این چراغ قابل نصب به صورت روکار بر روری سقف است و تمایز آن با سایر چراغ ها لنز روی این چراغ است که می توان نور را بر روی محل مورد نظر متمرکز کرد. عرض این چراغ ۱۶ و عمق آن ۱۲ میلی متر است.
چراغ خطی روکار لب پله:
این چراغ قابل نصب به صورت روکار برروی لبه پله است و جهت نور آن به سمت پله پایین است. از این چراغ می توان هم به عنوان یک منبع نور و هم به صورت دکوراتیو استفاده کرد. امکان نصب و اجرای این چراغ با رنگ نور های طبیعی، آفتابی و سفید و با شدت نور های ۱۲۰۰، ۲۵۰۰ و ۳۵۰۰ لومن بر متر وجود دارد.
چراغ های خطی روکار با ابعاد مختلف:
علاوه بر چراغ هایی که در بالا ذکر شد چراغ های خطی مدل های بسیار متنوعی با سایز های مختلف دارند که که می توان از آن ها در فضاهای مختلف بر اساس شدت نور مورد نیاز محیط و سبک طراحی آن استفاده کرد که در ادامه به اختصار از آن ها نام می بریم.
• چراغ خطی آویز:
یکی دیگر از انواع چراغ های خطی، چراغ های خطی آویز هستند که کاربری بسیار زیادی در نورپردازی فضای داخلی، نور پردازی سالن کنفرانس، میز ناهارخوری، راهرو ها و … دارند. در ادامه مدل های مختلف این چراغ را معرفی می کنیم.
چراغ خطی آویز استوانه ای مدل R30 و R60:
این چراغ شبیه به استوانه است و در دو سایز با قطر ۳۰ و ۶۰ میلی است. امکان نصب و اجرای این دو چراغ با رنگ نور های سفید، افتابی و طبیعی و شدت نور های ۱۲۰۰، ۲۵۰۰ و ۳۵۰۰ لومن بر متر می باشد اما برای شدت نور های بالای ۳۰۰۰ لومن بر متر می توان از چراغ خطی آویز R60 استفاده کرد.
چراغ های خطی آویز با سایز های مختلف:
چراغ های خطی آویز دارای انواع مختلفی هستند که متناسب با طراحی فضا می توان از هرکدام از آن ها استفاده کرد. بعصی از چراغ های روکار که پیش تر به آن ها اشاره کردیم نیز امکان نصب و اجرای آن ها به صورت آویز نیز وجود دارد مانند چراغ خطی روکار لنز دار، چراغ ۳۰۳۰ و … .
چراغ های آویز در ابعاد، شدت نور و شکل های مختلفی هستند که تعدادی از آن ها را در اینجا معرفی کردیم.
• چراغ خطی توکار:
چراغ خطی توکار یکی از پر کاربرد ترین انواع چراغ خطی است که این روز ها در اکثر پروژه ها استفاده می شود و کاربری آن بیشتر به عنوان منبع نور اصلی محیط استفاده می شود، البته از شدت نور های پایین آن به عنوان چراغ های دکوراتیو نیز استفاده می شود.
در ادامه مدل های مختلف این چراغ را معرفی می کنیم.
چراغ خطی دفنی:
یکی از انواع چراغ های دفنی که کاربری بسیار زیادی در معمار مدرن دارد، چراغ خطی دفنی است. این چراغ دارای IP68 است. این به این معنا است که مقاومت این چراغ در برابر آب، رطوبت، فشار و غبار بسیار بالا است و به همین خاطر می توان از آن در طراحی و اجرای نور پردازی فضای باز، استخر، پارکینگ، باغ و … استفاده کرد.
مقاومت بالای این چراغ در برابر فشار آن را برای نصب و اجرا در کف (مانند کف پارکینگ، باغ، حیاط و … مناسب کرده است. همچنین مقاومت بالای آن در برابر رطوبت و آب آن را برای نورپردازی استخر، سونا، فضای باز همچنین نورپردازی مکان هایی که در اقلیم مرطوب هستند مناسب کرده است.
چراغ خطی توکار سه کنج داخلی و سه کنج خارجی دیوار:
یکی از چراغ های خطی جدید برند Line&Design، چراغ های خطی سه کنج هستند. این چراغ در دو مدل سه کنج بیرونی و سه کنج خارجی طراحی شده اند که در ادامه عکس اجرا شده هر کدام گذاشته شده است. این چراغ ها دارای عرض و عمق ۳۹ میلی متر و با رنگ نور های آفتابی، طبیعی و سفید و شدت نور های ۱۲۰۰، ۲۵۰۰ و ۳۵۰۰ لومن بر متر قابل نصب و اجرا می باشند.
چراغ خطی توکار تریملس:
یکی از انواع چراغ خطی توکار، چراغ خطی تریملس است. این چراغ ها به صورت توکار نصب و اجرا می شوند و تفاوت آن ها با سایر چراغ های توکار در این است که پس از نصب فقط منبع نور دیده می شود و پروفیل و فریم دیگر قابل رویت نیست.
از انواع این چراغ ها می توان به چراغ خطی ۲۱۱۴TL، ۷۰۱۲TL و ۰۹۱REDIRECT اشاره کرد.
چراغ های خطی توکار با ابعاد مختلف:
سایر چراغ های خطی توکار به شکلی هستند که پس از نصب لبه هایی از پروفیل در بیرون از سطح قابل رویت است و زیبایی خاصی به فضا و نور پردازی می دهد. این چراغ ها در ابعاد (عرض و عمق) های متفاوت و همچنین با شدت نور های مختلف قابل نصب و اجرا هستند و هر کدام زیبایی خاص خودشان را دارند.
اما قبل از انتخاب هرکدام باید این را در نظر بگیرید که هدفتان از نصب و اجرای این چراغ ها چیست. یعنی این را در نظر بگیرید که از این چراغ ها به عنوان منبع نور اصلی می خواهید استفاده کنید یا به عنوان یک منبع نور دکوراتیو.
• چراغ خطی فلکسی:
چراغ خطی فلکسی نسل جدیدی از انواع چراغ های خطی هستند که کاربری های بسیار زیادی دارند. تفاوت چراغ های فلکسی با سایر چراغ های خطی که تا این قسمت به آن ها اشاره شد در انعطاف پذیری بدنه آن ها است. این چراغ ها پروفیل ندارند و بدنه ای کاملا انعطاف پذیر دارند. از این چراغ ها می توان برای نور پردازی و ساخت سازه های نوری و دکوراتیو استفاده کرد.
این چراغ ها در سه مدل ارائه می شوند که در ادامه هرکدام از آن ها را معرفی می کنیم.
ویژگی های چراغ های خطی فلکسی:
۱- انعطاف پذیری بالای بدنه.
۲- دارای IP65 هستند (یعنی امکان استفاده از این چراغ ها در فضای باز وجود دارد).
۳- خاص و منحصر به فرد.
۴- آنتی UV.
۵- دارای رنگ و شدت نور های مختلفی هستند.
معرفی انواع چراغ خطی فلکسی:
– چراغ خطی فلکسی مدل SPL-TC:
این چراغ انعطاف پذیر از کناره ها است (همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید). امکان نصب و اجرای این چراغ ها در دو رنگ نور آفتابی و طبیعی با شدت نور ۱۲۰۰ لومن بر متر وجود دارد.
چراغ های فلکسی مدل TC دارای عرض و عمق ۱ سانتی متر، طول ۵ متر و توان مصرفی ۱۵ وات در هر متر و ولتاژ ۲۴ ولت هستند.
– چراغ خطی فلکسی مدل SPL-TB:
این چراغ دارای عرض ۲۰ و ارتفاع ۱۴ میلی متر و طول ۵ متر است. این چراغ در سه رنگ سفید، آفتابی و طبیعی با شدت نور ۱۲۰۰ لومن بر متر ارائه می شوند.
– چراغ خطی فلکسی مدل SPL-TUBE 360:
چراغ فلکسی ۳۶۰ درجه یکی از محبوب ترین انواع چراغ فلکسی خطی است که به صورت استوانه است و دارای قطر ۲۲ میلی متر در طول ۵ متر است. از این چراغ در ساخت لوستر، المان های نوری دکوراتیو و همچنین به عنوان منبع نور اصلی استفاده می شود.
چراغ ۳۶۰ درجه فلکسی فقط دارای رنگ نور طبیعی است و با شدت نور ۱۲۰۰ لومن بر متر ارائه می شوند.
سایت مرتبط: https://buyspl.ir/
اینستاگرام: instagram.com/spl_lighting_group
دریافت پوستر
منبع خبر: www.MemarNews.com
مطالب معمارنیوز را در کانال تلگرام معمارنیوز دنبال نمایید.
share Memarnews content