انتشار کتاب «تجربههای جهانی سازگاری معماری با اقلیم»
- جمعه, اسفند 8, 1399, 20:56
- اخبار معماری, کتب معماری
- ثبت نظر

انتشار کتاب «تجربههای جهانی سازگاری معماری با اقلیم»
نویسنده: ویلی وبر و سیموس یاناس
مترجمان:
– دکتر مرضیه آزاد ارمکی؛ استادیار دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی
– رضوانه اصغری
ناشر: انتشارات شهرسازی
تاریخ انتشار: چاپ اول | ۱۳۹۹
شمارگان: ۱۰۰۰ نسخه
تعداد صفحات: ۲۷۵ صفحه
قیمت: ۹۵/۰۰۰ تومان
♦ پیشگفتار:
درسهایی از معماری بومی
جامعه معماری نسبت به معماری سنتی و بومی، از علاقه جدی و مداوم برخوردار بوده است. این امر با لزوم توسعه نوعی معماری که با آبوهوا کار میکند، و نه برخلاف آن و برای ایجاد ساختمانهای بادوامتر، احیا شده است. بیشتر تحقیقات قبلی و انتشارات موجود در مورد معماری سنتی یا بومی، از رویکرد مردمشناسی یا باستانشناسی پیروی کردهاند؛ درحالیکه کتابهای مربوط به طراحی آب و هوایی و معماری پایدار، تمایل دارند به اصول معاصر مراجعه کنند و پیشینههای خود را بدون مراجعه مستقیم به تجربه گذشته، بنیان میگذارند.
درس هایی از معماری بومی بهطور مستقیم از معماری سنتی و بومی استفاده کرده و آنها را بهعنوان راهنما و الهامبخش ساختمانهای جدید به خواننده ارائه میدهد. راهحلهای مناسب فنی و اجتماعی ارائهشده توسط معماری بومی و سنتی بهتفصیل مورد تجزیهوتحلیل قرارگرفته است. مطالعات موردی بینالمللی به جنبههای طراحی محیطی معماری سنتی در طیف گستردهای از شرایط آب و هوایی و انواع ساختمان توجه دارد.
ویلی وبر معمار و استاد فیزیک ساختمان در انستیتوی علوم محیطی دانشگاه ژنو سوئیس است. وی بهعنوان مدیر مرکز تحقیقات دانشگاه درزمینه مشکلات انرژی (سی یو ایی پی ایی) مسئولیت یک گروه تحقیقاتی در زمینه ارزیابی متخصصان در حیطه انرژی و محیط در معماری را بر عهده داشت. او رئیس بیست و سومین اجلاس بینالمللی پی ال ایی اِی (معماری منفعل و کم انرژی) بود که در ژنو در سال ۲۰۰۶ برگزار شد.
سیمون یاناس مدیر برنامه مطالعات محیط و انرژی در دانشکده معماری انجمن معماری در لندن انگلستان است و در آنجا مسئولیت برنامههای کارشناسی ارشد در طراحی محیطی پایدار و برنامه دکتری دانشکده اِی اِی را بر عهده دارد. کتاب قبلی وی با تکنیکهای اسکن زمین و سرمایش سقف؛ یک کتاب طراحی راهنما (۲۰۰۵)، برای مؤسسه سلطنتی بینالمللی کتابفروشیهای ریبا معماران بریتانیا در معماری در لیست کوتاه قرار گرفت. او همچنین عضو مؤسس شبکه بینالمللی پی ال ایی اِی میباشد.
پیشگفتاری از ویلی وبر و سیمون یاناس
♦ پیشگفتار مترجمان:
با توجه به شرایط جاری در جهان معماری، با طیف گسترده ای از تغییرات در عرصه معماری روبرو هستیم. امروزه گوناگونی شدیدی از سبک ها و شیوه های جدید طراحی معماری و مرمت ظهور کرده است که تابعی از همان تغییراتی است که در جهان و جهان معماری به وقوع پیوسته است. شرایط معاصر در ساختار معماری بناها اثرات مهمی گذاشته است. معماری جدید بسیار متفاوت از معماری سنتی است، معماری مدرن ضمن اینکه عناصر بسیاری را مورد توجه قرار داده است عناصر معماری سنتی را نیز به عنوان ابژه های مصرفی و قابل داوری ملاحظه کرده است.
جهان معماری همواره نسبت به معماری سنتی و بومی، از علاقه جدی برخوردار بوده است. اغلب تحقیقات و انتشارات موجود در زمینه معماری سنتی یا بومی، از رویکرد مردمشناسی یا باستانشناسی پیروی کردهاند؛ درحالیکه کتابهای مربوط به طراحی آب و هوایی و معماری پایدار، تمایل دارند به اصول معاصر مراجعه کنند و پیشینههای خود را بدون مراجعه مستقیم به تجارب گذشته، بیان کنند.
کتاب درس هایی از معماری بومی بهطور مستقیم از معماری سنتی و بومی استفاده کرده و آنها را بهعنوان راهنما و الهامبخش ساختمانهای جدید به خواننده کتاب ارائه میکند. در این مجموعه راهحلهای مناسب فنی و اجتماعی ارائهشده توسط معماری بومی و سنتی بهتفصیل مورد تجزیهوتحلیل قرارگرفته است. با استفاده از مطالعات موردی بینالمللی، به جنبههای طراحی محیطی معماری سنتی با توجه یه عوامل آب و هوایی نیز پرداخته شده است.
هدف این کتاب دستیابی به شرایط محیطی قابلقبول در محیط داخلی برای ساکنان با کمترین هزینه در انرژی و مصالح و جایگزین کردن منابع انرژی تجدید ناپذیر با منابع تجدیدپذیر است. کلیه مقالات این کتاب نشان میدهد که دو روش مهم در این زمینه وجود دارد، اول ائتلاف بزرگی از ساختمانها فراهم شده است تا کاربرد تکنیکهای منفعل طراحی محیط را مورداستفاده قرار دهد. و دوم معماری بومی الهامبخش توسعه ایدهها و پروژههای جدید بوده است و بهعنوان تخته پرش و الگویی برای نوآوری، عمل میکند. هدف این کتاب نگاهی به رابطه فیزیکی معماری با آبوهوا و سایت در معماری بومی است؛ چراکه نقش و اهمیت دقیق آبوهوا به عنوان یک اصل مولد برای شکل ساختهشده همچنان یک امر مهم در معماری است.
کتاب حاضر در چهارده مقاله ارائه شده است که از بیست و سومین اجلاس پی ال ای اِی انتخاب شده اند و با موضوع «طراحی هوشمندانه، آسایش مقرونبهصرفه» در ژنو برگزار شده است. امید است این کتاب مورد توجه دانشجویان و پژوهشگران معماری قرار گیرد و راه گشایی جهت ساخت معماری معاصر با توجه به اصول اقلیمی و بومی گذشته باشد.
مترجمان، مهر ۱۳۹۹
♦ فهرسـت مطالـب کتـاب:
• بخش ۱: جنبههای اقلیمی معماری بومی
۱. چهارعنصر معماری سانتورینی | تانوس ان. استازینوپولوس
۲. درسی در طراحی شهری از آبادی داخله | ریکاردو بالبو
۳. پنجرهها بهعنوان تعدیلکننده محیطی در معماری بومی لبنان | حبیب ملکی
۴. حمّامهای تاریخی دمشق و فاس | ماگادا سیبلی
۵. طراحی اقلیمی ساختمان حمّامهای اسلامی | ژان بویو
۶. عملکرد محیطی یک خانه حیاطدار سنتی در چین | بنسون لاو، برایان فوردو ژانگ هونگرو
۷. حیاط و فضاهای گذر در معماری سنتی ترکیه | سعادت ارمغان گولچ، فاتح کانانو مصطفی کوروماز
• بخش ۲: معماری بومی بهعنوان مدل
۸. استفاده از دروس معماری بومی هند: خانه ییلاقی | کیمبرلی کرامر
۹. ویژگی روشنایی در معماری سنتی ژاپن | خوزه ماریا کابزا – لاینز
۱۰. الهام از بوم در معماری لوئیس باراگان | آنیبال فیگروا و گلوریا کاستورنا
۱۱. معماری بومی جدید سوریانو پورتو در آمازون | لتیسیا نویس
۱۲. مقایسه خانههای سنتی تایلندی با طرحهای معاصر | کوین مک کارتی، پارو آنتاریکاناندا و النا دوولو
۱۳. معماری پاسخگوی محیطی برای مناطق روستایی ایرلند شمالی | جوی آن فلمینگ
۱۴. بوم بهعنوان الگویی برای طراحی پایدار | وین فورستر، آماندا هل و کارولین پارادایس
دریافت تصویر جلد
منبع خبر: www.MemarNews.com
مطالب معمارنیوز را در کانال تلگرام معمارنیوز دنبال نمایید.
هرگونه استفاده از مطالب اختصاصی این سایت بدون کسب اجازه کتبی پیگرد قانونی دارد.
share Memarnews content