انتشار کتاب «از فرمالیسم تا فرم ضعیف، معماری و فلسفه پیتر آیزنمن»

انتشار کتاب «از فرمالیسم تا فرم ضعیف: معماری و فلسفه پیتر آیزنمن»
(به همراه مصاحبه مترجم با پیتر آیزنمن)

مؤلف: استفانو کوربو
مترجم: احسان حنیف
ناشر: فکر نو 
قطع: رقعی
تاریخ انتشار: چاپ اول | ۱۴۰۲
شمارگان: ۱۰۰۰ نسخه 
تعداد صفحات: ۲۵۴ صفحه
قیمت: ۱۸۰/۰۰۰ تومان

♦ خلاصه ای از مقدمه مترجم:
کتاب «از فرمالیسم تا فرم ضعیف» تلاش دارد به تحلیل و تشریح جامعی از پنج دهه کار فکری و نظری آیزنمن باشد. البته نتیجه کار را می‌توان چکیده‌ ای بسیار فشرده از کار آیزنمن دانست، اما باید بر پرمغز و جامع بودن این چکیده تأکید داشت. کوربو در اینجا سعی کرده ماسک‌های مختلف آیزنمن را از صورتش برداشته و ضمن تحلیل کار و تفکر او، در قالبی همچون قالب «اضطراب تأثیر» بلوم، ارتباط او را با سایر نام‌های شایسته‌ای چون لوکوربوزیه، تراگنی، پالادیو و حتی بنیامین، فوکو، دلوز و دریدا را مشخص کند.
هر یک از هفت بخش اصلی کتابِ حاضر سعی دارد، وجهه‌ای از کار آیزنمن بگشاید تا در بخش هشتم ایده‌های او را با ایده‌های چهار معمار دیگر مقایسه کرده و نهایتاً در بخش آخر جمع‌بندی خود را ارائه دهد. استفانو کوربو به ما یادآوری کند کار آیزنمن را نمی‌توان در هیچ قالب خطی و گاهشناسانه‌ای مورد مطالعه قرار داد؛ اینکه چطور آیزنمن کارش را از تراگنی آغاز کرد و سپس در یک خط سیر به لحاظ گاه‌شناسانه معکوس، به سپس به پالادیو و بعد به پیرانزی و نهایتاً به آلبرتی گذر کرده و بعد باز به همه این‌ها بازگشته. کل کتاب کوربو اگرچه بحثش را از نخستین کارهای آیزنمن در دوره دکتری‌اش آغاز کرده و بعد با او به نیویورک بازمی‌گردد، اما سیری خطی را دنبال نمی‌کند. درواقع کوربو سعی می‌کند هزارتوی فکری آیزنمن را برای ما تبدیل به کره‌ای کارتوگرافیک کند. در نهایت، کوربو به بحث در مورد «دیکانستراکشن» می‌پردازد و تأثیر آن بر کار آیزنمن را بررسی می‌کند.

«از فرمالیسم تا فرم ضعیف» در بحث در مورد «فرآیند»، مشخصاً بر مسئله دیاگرام متمرکز شده و تعاریف مختلف پیرس، فوکو و دلوز و خود آیزنمن از آن را ارائه می‌دهد. در اینجا با دنبال کردن خط سیر کاری آیزنمن از «معماری‌های مقوایی» تا «کانارجیو» و «رومئو و ژولیت» می‌بینیم که چطور آیزنمن، دیاگرام که در کار روو و ویتکوور بیشتر ابزاری تشریحی بود را به ابزاری مولد تبدیل کرده است.

در مجموع باید گفت این کتاب، از آن‌ رو کتاب خوبی است که چکیده‌ ای پرمغز و فشرده از پنج دهه فعالیت نظری و عملی یکی از اثرگذارترین معماران معاصر را در اختیارمان می‌گذارد. کوربو توانسته اصل اساسی خطی‌نبودن روایتش را حفظ کرده و هم‌زمان تحلیل‌های خود را با نظرات خود آیزنمن و دیگر نظریه‌پردازان به نحوی همراه کند که بتوان همهٔ جوانب هر مسئله در حوزهٔ کاری آیزنمن را در نظر آورد. تحلیل‌های طرح‌شده در اینجا در کنار مفاهیمی که از منابع اصلی نوشته‌های فیلسوفان و معماران مختلف بیرون کشیده شده‌اند، نه‌تنها می‌توانند به ما در درک کار پیتر آیزنمن کمک کنند، بلکه هم‌زمان می‌توانند شیوه مناسبی را برای نقد و تحلیل آثار دیگر معماران نظریه‌پرداز را در اختیارمان بگذارد.

«از فرمالیسم تا فرم ضعیف» هم تاریخ‌ نگاری بخش مهمی از معماری معاصر و هم نقد و تحلیلی روشنگرانه محسوب می‌ شود؛ بنابراین جدای از موضوع مهم آن یعنی کار آیزنمن، به لحاظ روش‌ شناسی هم این کتاب را باید کتابی بسیار مهم دانست.

♦ فهرسـت مطالـب کتـاب:

مقدمه مترجم
– از فرمالیسم تا نهیلیسم: مصاحبۀ احسان حنیف با پیتر آیزنمن

مقدمه

فصل ۱: بنیان

فصل ۲: تروریسم فرمی

فصل ۳: دیرینه شناسی

فصل ۴: دیکانستراکشن

فصل ۵: دلبخواهانه بودن

فصل ۶: فرآیند

فصل ۷: اثرگذاری (حسی)

فصل ۸: تقابل ها

فصل ۹: مؤخره

کتابشناسی

دریافت تصویر جلد
منبع خبر: www.MemarNews.com
مطالب معمارنیوز را در کانال تلگرام معمارنیوز دنبال نمایید.
هرگونه استفاده از مطالب اختصاصی این سایت بدون کسب اجازه کتبی پیگرد قانونی دارد.

Follow Memarnews
FacebooktwitterlinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquareFacebooktwitterlinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquare

share Memarnews content
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


مطالب پیشنهادی :



نظر دهید

لطفا پاسخ صحیح را در کادر وارد نمایید. *

تمام حقوق این سایت برای © 2024 معمار نیوز محفوظ است.هرگونه استفاده از مطالب این سایت بدون کسب اجازه کتبی پیگرد قانونی دارد.
flickrtumblrtwittergoogle_pluslinkedininstagramfacebook