اعلام نتایج و نمایش آثار مسابقه طراحی سردر ورودی ساختمان فرهنگی اداری منطقه آزاد اروند
- سه شنبه, دی 7, 1395, 15:10
- اخبار معماری, گزارش مسابقات معماری
- ۱۳ comments
بنا بر اعلام دبیرخانه “مسابقه طراحی سردر ورودی ساختمان فرهنگی اداری منطقه آزاد اروند” نتایج مسابقه به شرح زیر اعلام گردید:
طی بازدید مورخ ۱۳۹۵/۳/۱۱ ریاست محترم دبیر خانه شورای عالی مناطق آزاد کشور، دکتر ترکان از پروژه مرکز اداری-فرهنگی سازمان منطقه آزاد اروند و توضیحات کامل مسئولان و کارشناسان پروژه از روند طراحی و اجرا، ایشان دستور برگزاری مسابقه ای جهت طراحی سردرب اصلی سازمان منطقه آزاد اروند را اعلام نمودند.
جهت سرانجام رساندن این مقصود شرکت اسکان ایران مجری طرح پروژه مرکز اداری-فرهنگی سازمان منطقه آزاد اروند با هماهنگی معاونت فنی و زیربنایی سازمان نسبت به برگزاری مسابقه اقدام نمود.
با پایان مهلت تعیین شده جهت ارسال آثار، جلسه ای با حضور اساتید معماری و عمران و نمایندگان سازمان منطقه آزاد اروند و مجری طرح در مورخ ۱۳۹۵/۹/۳ در محل پروژه برگزار گردید.
هیئت داوران:
دکتر مومنی؛ دکتری معماری، عضو هیئت علمی (استادیار) گروه معماری دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
دکتر دیده بان؛ دکتری معماری، عضو هیئت علمی (استادیار) گروه معماری دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
دکتر عطاریان؛ دکتری معماری، عضو هیئت علمی (استادیار) گروه معماری دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
دکتر بمانیان؛ دکتری معماری، عضو هیئت علمی (استادیار) گروه معماری دانشگاه تربیت مدرس
دکتر یگانه؛ دکتری معماری، عضو هیئت علمی (استادیار) گروه معماری دانشگاه تربیت مدرس
نمایندگان کارفرما:
مهندس حمیدپور
مهندس فرجی
خانم مهندس کنانی
نمایندگان مجری:
مهندس سعیدی
خانم مهندس حاجتی
از میان ۳۶ طرح ارسالی به روش حذفی در سه مرحله داوری، ۷ طرح برتر گزینش گردید که به مقام های اول تا سوم هدایای ارزنده و به مقام های چهارم الی هفتم لوح تقدیر و سپاس تعلق گردید.
طرح های برتر:
رتبه اول: علی علی بیگی
رتبه دوم: فهیمه نعمتی، هانیه دهقانی
رتبه سوم: محمد احسان مالمیری، الهام ظاهری
طرح های قابل تقدیر:
رتبه چهارم: فاطمه اشرفیان، مهدیه قرطاسی
رتبه پنجم: محمد کوچکی، پرستو زالی
رتبه ششم: حسین ربیعی
رتبه هفتم: اکرم فرخی راد، سیده گلرخ سجادی، محمد جواد کسائی
* شرکت کنندگان برگزیده در تاریخ ۱۳۰۵/۱۰/۱۵ به دبیرخانه شرکت اسکان ایران جهت دریافت جوایز و لوح های تقدیر مراجعه نمایند.
گزارش تصویری بازدید از پروژه:
داوری:
نفرات برتر:
نفرات تقدیرشده:
ســـایر آثـــار:
در این بخش آثار ارسالی شرکت کنندگان به معمار نیوز، منتشر می گردد. این بخش بروز رسانی می شود.
شرکت کنندگان می توانند جهت به نمایش گذاشتن طرح خود در نمایشگاه آنلاین، آثار خود را (با ذکر نام طراح یا گروه طراحی) به معمار نیوز ارسال نمایند؛ این بخش بروز رسانی می شود.
لطفاً آثار خود را به MemarNews@yahoo.com ارسال نمائید.
لینک مرتبط: مسابقه طراحی سردر ورودی ساختمان فرهنگی اداری منطقه آزاد اروند
منبع خبر: www.MemarNews.com
مطالب معمارنیوز را در کانال تلگرام معمارنیوز دنبال نمایید.
Follow Memarnews
share Memarnews content
واقعا برای شرکت اسکان و برگزارکننده مسابقه متاسفم. حداقل طرحی رو اول میکردین که کسی شک نکنه…
خیلی خیلی جالبه! طرح نفر اول هیچ رندر نورپردازی یا جزئیاتی هم نداره که آدم به داوری شک نکنه!!! فقط یک اتود ساده رو رندر کردن حتی زحمت یک رندر خوب رو هم نکشیدن!!!! متاسفم…
طرح دوم و سوم خیلی بهتر هستن! حتی میشه گفت طرح سوم واقعا جای فکر داره!
متاسفانه دیدگاه داوران این مسابقه و انتخاب طرح برتر جای تعجب دارد. باید از آن ها …. پرسید که :
معماری چیست ؟ سردر چیست ؟ زیبایی شناسی چیست ؟
و … کاش حداقل کتاب زیبایی شناسی معماری انتشارات شهید بهشتی یا کتاب مبانی نظری پیام نور را نگاهی می انداختند. (ما به کتاب هنر دوره راهنمایی هم راضی هستیم اگه نگاهی بیاندازند!) . مگر هر چیزی که عمودی رفته بالا یعنی المان در معماری. این همه بازشوی ورودی یعنی گیج کردن و گمراه کردن مخاطب در هنگام ورود و …. .
گذشته از تصمیم نهایی داوران، نوع فرم سردر طرح اول، حالت صنعتی به خود دارد، در حالی که هدف طراحی برای یک فضای فرهنگی -اداری بوده است.
لطفا اگر داوران مسابقه این پیغام را مشاهده میفرمایند، پاسخ قانع کننده ای ارائه نمایند. باتشکر.
دوستان عزیز این مسابقه معماری نه کیفیت رندر وی ری آنچه که در درجه اول قرار داره مبانی فکری اثر هست نه نور پردازی !!!! به نظر من بهتر اینه که به نظر داوران که از اساتید معماری هستن احترام بزاریم و بدون داشتن اطلاعات کافی از طرح های شرکت کننده در فراخان اینقدر راحت قضاوت نکنیم
به نظر من یه طرح با ایده و کانسپت خوب اگه با دست هم کشیده بشه بهتر از یه رندر با کیفیت و بی محتواست
سلام.خواهشمندیم داورها ملاک های ارزشیابی مسابقه ومخصوصا انتخاب نفر اول را بیان کنند.نفردوم وسوم جای تامل دارند.
دوستانی که اعتراض به حرف بنده راجع به رندر نور پردازی دارند حتما مطلع نیستند که در فراخوان مسابقه کلی روی این دید شب تاکید شده بود!! و اصلا بحث رندر نیست، بحث فکر روی جزئیات و دید خوب و حتی مبانی طرح هست که بنده چیزی نمیبینم! حداقل در طرح اول! پس لطفا ناآگاهانه طرفداری و قضاوت نفرمایید.
طرح اول از نظر استانداردهای طراحی کاملا اشتباه است ، به حق که داوران خوب به مقررات و ضوابط طراحی معماری آگاه اند. با این انتخابشون حداقل اثبات شد .
۱- ارتفاع ورودی طبق استانداردهای تعریف شده حداقل چهار و نیم متر و حداکثر با رعایت تناسبات معماری طرح خواهد بود اما در طرح اول ۳/۷ در نظر گرفته شده است که غیر اصولی است.
۲- پیرو بند ۹فراخوان مسابقه : ب۹- فرم، اندازه، (((( ارتفاع )))) و حجم المان سردر طراحی شده، به منظور ایجاد شرایط همگون بصری، متناسب با ساختمان اصلی و فضای پیرامونی باشد. : آیا این ارتفاع ۱۸ متری المان عمودی ( اصلا حالا شکست خط آسمان ابنیه اونجا و ….. به کنار) از نظر عقلی قابل قبول است با آن ساختمان های ۲ طبقه . لطفا حتما از یه مهندس شهرسازی دارای پایه نظام مهندسی این مطلب را پیگیری کنید.
۳-منطقه آزاد اروند دارای اقلیم گرم و خشک با رطوبت نسبی بالاسـت . در نتیجه نسبت جرم به حجم باید کمتر باشد اما گویی یک غول بتنی ایجاد شده . حالا یه سوال ؟ در این هوای گرم جهنمی این جذب انرژی خورشید توسط این غول جرمی را چه می کنید . متریال و …. که کلا به کنار چون اصلا ربطی به متریال بومی این منطقه نداره . ما شنیده بودیم آجر و… اما ندیده بودیم بتن هم جزو متریال هم خوان و بومی این منطقه است که هم اکنون به لطف اساتید در این برهه از زمان الگوی این منطقه شد .
۴- پیرو بند ۶ فراخوان : در طراحی المان سردر، از مبانی نظری معماری جنوب ایران استفاده گردد:
مگر معماری بیانگر فرهنگ منطقه نباید باشد . این سردر اگر در شیکاگو یا کابل یا استانبول هم اجرا شود آیا کسی شک می کند ربطی به معماری خوزستان در ایران دارد یا خیر. کدام مخاطب در برخورد با این سردر می تواند به راحتی هویت معماری خوزستان را در یابد.
به نظر من طرح رتبه ۲ و رتبه۳ قابل مقایسه با طرح اول نیست ، یعنی اصلا طرح اول فابل بحث نیست .
طرح ۲ و ۳ به معیار ها تا حدودی از نظر بصری توجه کردند .
سلام. میگم این طرح عوارضی آزادراهها نیستش؟
استانداردهای طراحی هم که ۹۰ درصدش غلطه. مثلا حداقل ارتفاع سرگیر خودرو باید چهارونیم متر باشه در صورتی که در طرح رتبه اول ،سه متر و هفتاد هستش. عجبااااا….اون ۱۸ متر که علم شده چی هستش؟
بابا این که خط آسمان خوزستان رو شکست….
بنظرم طرح های (حامد زهره وند – احسان سویزی) و (ناصر غلامحسینی – سعید غلامحسینی – مهدی وطن خواه – زهرا وطن خواه ) هرچند عنوان نیاوردند اما خیلی عالی هستند
یعنی ۵ تا دکتر معماری هیئت علمی که یکیش رئیس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول هست نمیدونند ۳.۷ واسه ورودی ارتفاع غلطی هست ؟؟؟؟