معرفی کتاب «مرجع و مشخصات فنی طراحی معماری»

اختصاصی، معمارنیوز- معرفی کتاب «مرجع و مشخصات فنی طراحی معماری»

تألیف: جولیا مک مورو
مترجم: سمیه سادات حسینی؛ مدرس معماری دانشگاه علم و صنعت
اکبر دبستانی؛ عضو هیئت علمی معماری داخلی دانشگاه هنر

ناشر: کتابکده کسری
تاریخ انتشار: پاییز ۱۳۹۵
تیراژ: ۱۵۰۰ نسخه
تعداد صفحه: ۲۷۲
قیمت: ۳۰/۰۰۰ تومان

بخشی از مقدمه مترجمان:
کتاب «مرجع و مشخصات فنی طراحی معماری» یک منبع جامع و کارآمد برای معماران، دانشجویان معماری و تمامی کسانی است که مسئولیت طراحی و اجرای یک پروژه معماری را به عهده دارند. آغاز فرایند طراحی معماری نیازمند مراجعه به کتاب های منبع و مرجع جهت جمع آوری اطلاعات ضروری و زیربنایی است. بیشتر منابع در زمینه استانداردهای معماری شامل هزاران صفحه اطلاعات و جزئیاتی بیش از آن چیزی است که معماران به طور روزمره به آن احتیاج دارند، بدین منظور در این کتاب علاوه بر جمع آوری اطلاعات ضروری و کاربردی طراحی، نمونه های اجرایی و جزئیات با بیان گرافیکی مناسبی ارائه شده است. کتاب «مرجع و مشخصات فنی طراحی معماری» دومین عنوان از مجموعه کتاب های مرجع طراحی انتشارات را کپورت (ROCKPORT) است که پس از کتاب «مرجع و مشخصات فنی طراحی داخلی» به فارسی برگردان شده است.

کتاب حاضر در سال ۲۰۱۳ میلادی تحت عنوان “THE ARCHITECTURE REFERENCE AND SPECIFICATION” توسط جولیا مک مورو (JULIA MCMORROUGH) تألیف شده و دربردارنده موضوعاتی نظیر آشنایی با استانداردهای رایانه ای، ترسیم های معماری، سازمان دهی فرم، عناصر معماری، آیین نامه های ساختمانی، ضوابط طراحی معلولان، آیین نامه های دسترسی، طراحی پایدار، ویژگی های مواد و مصالح، سامانه های سازه ای، سامانه های تأسیساتی الکتریکی و مکانیکی و مقیاس
انسانی است.

در مسیر طراحی معماری امروز، پروژه های ساختمانی از یکسو در پی ایده ها و کانسپت های طراحی هستند و از سوی دیگر به ابعاد، اندازه ها و سرانه های استاندارد می پردازند و این دو موضوع بیش از سایر عوامل طراحی مورد توجه معماران قرار می گیرد، در حالی که برای ایجاد کیفیت ماندگار در پروژه های ساختمانی پارامترهای دیگری در طراحی و ساخت وجود دارد که می تواند علاوه بر تأمین حداقل کیفیت فضایی، زمینه تبدیل ترسیم معماری به طرح اجرایی را فراهم سازد. با توجه به نقش هماهنگ کننده معمار در پروژه که علاوه بر وظیفه طراحی معماری، به هدایت طراحان سایر تخصص ها ازجمله سازه، تأسیسات مکانیکی و الکتریکی می پردازد، همواره این انتظار از وی وجود دارد تا بر مبانی عمومی طراحی دیگر زمینه های ساخت پروژه مسلط باشد. بدین منظور مؤلف کتاب با جمع آوری اطلاعات مربوط به اصول و مبانی دیگر تخصص ها، علاوه بر اصول طراحی و اجرای معماری، مفاهیم کلیدی را در اختیار مخاطب قرار داده و در فصل پایانی کتاب با معرفی منابع اصلی هر مبحث، راه را برای مطالعه بیشتر در هر زمینه باز کرده است.

فصل ۱ مواد و مصالح؛ معرفی اجمالی و دقیقی از مصالح کاربردی و رایج در ساختمان (چوب، مصالح بنایی، بتن و فلز) به همراه انواع پوشش های داخلی (نازک کاری) است.
فصل ۲ سامانه های ساختمانی: سازه و تأسیسات؛ اشاره ای به وجوه اصلی یک پروژه معماری داشته و شامل انواع سازه، تأسیسات مکانیکی، تأسیسات الکتریکی و سامانه های محیطی در ساختمان است.
فصل ۳ و ۴ و ۵ استانداردها؛ به موضوع هایی مانند اندازه مَندی و هندسه پایه، انواع نقشه معماری و قراردادها، عناصر معماری، مقیاس انسانی، پارکینگ، آیین نامه های ساختمانی و دسترسی ها می پردازد.
فصل ۶ کلام آخِر؛ شامل یک خط سیر تاریخی از اتفاق های مهم در معماری به همراه فهرستی از واژگان موردنیاز معماران است. در پایان، به دلیل فشردگی کتاب و عدم امکان فراگیر بودن آن در زمینه همه داده های موردنیاز، یک فهرست راهنما از منابع پیشنهاد شده که مجموعه ای جامع از کتاب ها، نشریات و وب سایت های مهم و مفید برای معماری است.

• فهرست مطالب کتاب:

فصل ۱: مواد و مصالح
گفتار ۱: چوب
گفتار ۲: مصالح بنایی و بتن
گفتار ۳: فلزات
گفتار ۴: نازک کاری

فصل ۲: سامانه های ساختمانی (سازه و تأسیسات)
گفتار ۵: سامانه های ساز های
گفتار ۶: سامانه های مکانیکی
گفتار ۷: سامانه های الکتریکی
گفتار ۸: لوله کشی و حفاظت در برابر آتش سوزی
گفتار ۹: سامانه های محیطی

فصل ۳: استانداردها در اندازه گیری و ترسیم
گفتار ۱۰ : اندازه مندی و هندسه
گفتار ۱۱: ترسیم معماری
گفتار ۱۲ : مدارک معماری
گفتار ۱۳: نقشه کشی دستی
گفتار ۱۴ : استاندارهای رایانه ای

فصل ۴: استانداردها در تناسب و فرم
گفتار ۱۵ : مقیاس انسانی
گفتار ۱۶ : فضاهای اقامتی
گفتار ۱۷ : سازماندهی شکلی
گفتار ۱۸ : عناصر معماری

فصل ۵: استانداردها در آیین نامه های طراحی
گفتار ۱۹ : آیین نامه های ساختمانی
گفتار ۲۰ : ضوابط طراحی برای معلولان
گفتار ۲۱ : پارکینگ
گفتار ۲۲ : پله ها
گفتار ۲۳ : درها

فصل ۶: کلام آخر
گفتار ۲۴ : سیر تاریخی
گفتار ۲۵ : واژگان
گفتار ۲۶ : منابع

دریافت تصویر جلد
منبع خبر: www.MemarNews.com

مطالب معمارنیوز را در کانال تلگرام معمارنیوز دنبال نمایید.

هرگونه استفاده از مطالب اختصاصی این سایت بدون کسب اجازه کتبی پیگرد قانونی دارد.

 

 

 

Follow Memarnews
FacebooktwitterlinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquareFacebooktwitterlinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquare

share Memarnews content
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


برچسب :

مطالب پیشنهادی :



نظر دهید

لطفا پاسخ صحیح را در کادر وارد نمایید. *

تمام حقوق این سایت برای © 2024 معمار نیوز محفوظ است.هرگونه استفاده از مطالب این سایت بدون کسب اجازه کتبی پیگرد قانونی دارد.
flickrtumblrtwittergoogle_pluslinkedininstagramfacebook