رونمایی از کتاب “از مبانی نظری تا مبانی نظری در هنر و معماری”

از کتاب “از مبانی نظری تا مبانی نظری در هنر و معماری” عصر روز پنجم خرداد در سازمان زیباسازی شهر تهران، رونمایی شد.

با حضور:
ویدا تقوایی (مولف کتاب)
ناصر تکمیل همایون (خوشنویس)
اکرمی (منتقد)
و جمعی از مدیران سازمان و علاقه مندان به این حوزه

“محمد خانی” قائم مقام مدیر عامل سازمان زیباسازی شهر تهران ضمن تبریک برای نگارش کتاب ارزشمند “از مبانی نظری تا مبانی نظری در هنر و معماری”، گفت: سازمان زیباسازی شهر تهران از جمله سازمان های پژوهش محور در شهرداری معرفی شده و قریب ۲۰۰ جلد کتابی که مورد دستیابی و دسترسی دانشجویان و متخصصین است چاپ رسانده و در جلساتی که در شهرداری برگزار می شود همواره به عنوان یک سازمان پیشرو در زمینه پژوهش و انتشارات فعال است.

وی افزود: از مقدمه کتاب ” از مبانی نظری تا مبانی نظری در هنر و معماری” معلوم است که دغدغه نگارنده بخشی از تاریخ معماری است که زمانی در مشرق زمین منشا اثر بوده و با انقلاب صنعتی و آغاز دوران تقلیل پیدا کرده است. در این کتاب سعی شده در آیین شرقی که همواره در مشرق زمین مورد توجه بوده و الان در دنیای جدید کمتر مورد توجه قرار گیرد پرداخته شود. بخش متافیزیکی و عرفانی معماری و هنر امروزه کمتر مورد توجه است و بیشتر به علوم جدید پوزیتیویستی معماری پرداخته می شود. خرسندم که اندیشه هایی مانند کانت در حوزه زیبایی شناسی مورد توجه قرار می گیرد، معرفی می شود و در دسترس دانشجویان و دانش پژوهان قرار می گیرد.

به گفته محمد خانی جای این کتاب در حوزه معماری و هنر خالی بود و این کتاب به جنبه متافیزیکی و نظری معماری در آیین های شرقی توجه دارد.

“اکرمی” رییس دانشگاه هنر با بیان اینکه هر اندازه که بتوانیم درباره معماری و هنر آثاری را به صورت مکتوب عرضه کنیم و درباره ایده ها و نظریه ها بحث کنیم در تجلی هنر و معماری اصیل موثر خواهد بود، گفت: در فرهنگ هنر و معماری حرف های زیادی برای گفتن هست به خصوص که پایه های این فرهنگ با دیدگاه ها و ایدئولوژی نهفته است. هر چند تکنولوژی هم دیدگاه های خود را مطرح می کند. امیدوارم این کتاب مورد استفاده دانشگاهیان و دانش دوستان قرار گیرد.

“ناصر تکمیل همایون” با اشاره به اینکه کتاب “از مبانی نظری تا مبانی نظری در هنر و معماری” از جمله کارهای بی نظیر در حوزه معماری و هنر و بسیار قابل تقدیر است، افزود: این کتاب در زمینه معماری است اما به لحاظ ادبی و نگارشی بی نظیر است. در این کتاب ظرافتی به کار رفته که نمی توان معماری را تحقیق کرد بلکه باید کاشف آن بود.

وی ادامه داد: تصور نمیکردم مطالبی از فلسفه درباره معماری نوشته شود و این از برکات کوشش های سال های اخیر دانشجویان است. گاهی عالم ناسوت را با عالم لاهوت چنان ربط می دهیم که گویی فیلسوفی را با عارفی مرتبط کرده ایم و و دقیق مشخص نیست که چه میزان از آن بر مبنای واقعیت های جامعه و چه میزان بر اساس حقیقت است

“ویدا تقوایی”با اشاره به اینکه در فرهنگ ایرانی و اسلامی ما معماری و هنر را امری نوشتنی نمی دانستند بکله هنر را در پیوند با حکمت می دانستند، افزود: هنرمند با متخلق شدن با اخلاق الهی و با طی یک سلوک معنوی یک فن و حرفه ای را می آموخته که طفیلی آن مراتب معنوی و اخلاقی بوده که کسب می کرده است.به عبارتی مراتب اخلاقی نسبت به فنی که کسب می کرده اولی بوده.
سایت مرتبط: www.zibasazi.ir

منبع خبر: www.MemarNews.com

Follow Memarnews
FacebooktwitterlinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquareFacebooktwitterlinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquare

share Memarnews content
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


برچسب :

مطالب پیشنهادی :



نظر دهید

لطفا پاسخ صحیح را در کادر وارد نمایید. *

تمام حقوق این سایت برای © 2024 معمار نیوز محفوظ است.هرگونه استفاده از مطالب این سایت بدون کسب اجازه کتبی پیگرد قانونی دارد.
flickrtumblrtwittergoogle_pluslinkedininstagramfacebook