نمایشگاه آن لاین آثار منتخب و برندگان هشتمین دوره جایزه معماری میرمیران

بنیاد معماری میرمیران در تداوم برگزاری مسابقات سالانه معماری که در سالهای قبل به تاثیر رابطه عناصر بنیادین طبیعت (پنج اصل نور، آب، گیاه، خاک و باد)در شکل گیری فضای معماری اختصاص داشت، در سال گذشته موضوع معماری فردا، و در سال جاری با توجه به ارتباط نزدیک و تنگاتنگ این دو رشته هنری ، موضوع (معماری و سینما) را به عنوان هشتمین دوره مسابقه معماری میرمیران برگزارنمود.
دو هنر متعالی معماری و سینما وجوه مشترک و افتراق با یکدیگر دارند. سینما نشان دهنده شقوق گوناگون زندگی انسانها، احوال روزمره یا غیر منتظره، غم و شادی آنها در محیط است و معماری عرضه کننده بستر کالبدی و سکونتگاه انسانهاست و به عبارتی دیگر سینما متحرک است و معماری پویائی فضایی دارد . از اختراع سینما تاکنون کمی بیشتر از یک قرن میگذرد ولی از سکونتگاه های اولیه انسان تاکنون بیشتر از سی قرن! با وجود این اختلاف فاحش زمانی، سینما همانند معماری سبکهای مختلفی را تجربه کرده است و به تعالی فکری انسان و درک بهتر او از جهان ومحیط پیرامون خود کمک کرده و میکند.
سینما محیطهای زندگی شهری و معماری شهرها و روستاها و طبیعت را به سادگی به تماشاگران خود عرصه میکند و معماری به عنوان محیط مصنوع انسان، ساختار شهرها و  روستاها را اعم از بخش های سکونتی ، کار، تفریحی، گذرگاهها و میادین را به وجود می آورد. وجوه مشترک این دوهنر بسیار زیاد است از جمله نور، ریتم، توالی و تداوم و سکانس در هر دو هنر نقش بسیار مهم و سازنده دارند.
هدف این مسابقه نمایش هم آهنگی ها یا تفاوتهای موجود بین سینما و معماری است.

Follow Memarnews
FacebooktwitterlinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquareFacebooktwitterlinkedinyoutubevimeoinstagramflickrfoursquare

share Memarnews content
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail


مطالب پیشنهادی :



۹ نظر on “نمایشگاه آن لاین آثار منتخب و برندگان هشتمین دوره جایزه معماری میرمیران”

  • آیدا زینالی wrote on ۱۹ اردیبهشت, ۱۳۹۳, ۱۸:۰۹

    با سلام و عرض خسته نباشید
    ۲ نکته حائز اهمیتی که در این مسابقه مشهود است:
    ۱- برندگان برتر مسایقه، بیشتر طرحهای گرافیکی، عکاسی ارائه داده اند تا طرحهای معمارانه…سینما می توانست به شکل فضا و فرم تجسم یابد تا یک سری کانسپت های خام و اولیه در حد ایده های عکاسی و گرافیکی
    ۲-بهتر بود در متدولوژی کار که عنوان کرده بودید، (روش کار می تواند با فرم ،پلان، مقطع  و فضاهای داخلی باشد)، از ابتدا عنوان می کردید که کارهای کانسپچوال و ایده های خام اولیه برای این مسابقه مد نظر است تا مخاطبان در برآورده کردن نیازهای مسابقه گمراه نشوند ..در نهایت این مسابقه به یک مسابقه معماری شباهت ندارد

  • پارمیس wrote on ۲۰ اردیبهشت, ۱۳۹۳, ۱۳:۱۳

    متاسفانه با یه نگاه اجمالی به کارهای برندگان هر سال متوجه میشویم که بیشتر رویکرد گرافیکی و عکاسی مد نظر داوران هست و نه معماری .جدای از اینکه معماری رشته ای است که با سایر رشته ها در تعامل هست ولی وقتی مسابقه ای با رویکرد طراحی عنوان میشه و پلان و مقطع و… غیره جز پارامتر های ارایه کار مطرح میشه مواردی مثل کارهای گرافیکی باید چاشنی طرح بشه نه هدف مسابقه .متاسفانه پوستر های گرافیکی شانس برنده شدن دارند تا طرح های معماری.امسال که موضوع سینما بود پارسال که معماری فردا با رویکرد مسکن موضوع بود یکی از پارامترها استفاده از تکنولوژی های نوین در طرح ها بود که متاسفانه با همین رویکرد گرافیگی و پوستر گونه طرح های برنده شوکه کننده بود. به خصوص که در روز معمار هر ساله برگزار میگردد جای تامل بیشتری دارد.

  • احمد صابری wrote on ۲۹ تیر, ۱۳۹۳, ۱۸:۵۰

    طراحی پوستر بوده یا مسابقه معماری؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  • پیمان رنجی wrote on ۴ مهر, ۱۳۹۳, ۱۱:۳۹

    با سلام عرض ادب…. هدف از مسابقه آیا طراحی پوستر بود یا طرح معماری…بیشتر مسابقه شبیه مسابقه گرافیکی و طراحی پوستر تا شبیه به مسابقه معماری…واقعا شوکه کننده بود… و هیچ یک از پارامتر های معماری استفاده نشده بود اکثر پارامترهای گرافیکی مد نظر گرفته شده بود…

  • بهروز wrote on ۱۷ مهر, ۱۳۹۳, ۲۲:۲۰

    هرچند طرح اول جالب بود اما رابطه ای با یک مسابقه معماری نداشت!
    صرفا نوعی هنر تجسمی دیدیم نه معماری!

  • ایمان سیاح wrote on ۱ آذر, ۱۳۹۳, ۲۲:۰۸

    این را بایستی بپذیریم که آگاهی هنرجویان معماری نسبت به چیستی مسابقه میرمیران بسیار ناچیز است. و این خود، برداشت های ناسره ای از اثر برندگان و خود برگزارکنندگان را باعث می شود. نه این که بخواهم بگویم که من دانای میرمیران شناس هستم و دیگران خیر! ولی چنان چه با یکی از دست اندرکاران مسابقه بتوانید هماهنگ نموده و قدری این تنها مسابقه ی متفاوت معماری در ایران را با گفتگویی شفاف کنید، شاید به سود همگی ما باشد. چرا که پسندیده نیست نگاه نوباوگان رشته معماری با خواندن نظرات منفی، از این جدال بزرگ عرصه معماری ایران برگردانده شود./

  • ساریتوس wrote on ۸ آذر, ۱۳۹۳, ۱۳:۵۶

    ممنون از دوستانی که نظراتشون رو نوشتن… چون من بعد از دیدن آثار برگزیده (که در نوع خودشون خیلی جالبن و با ایده هایی خلاقانه کار شده بودن) تصور کردم برداشتم از مسابقه اشتباه بوده؛ اما وقتی دیدم دوستان هم معتقد بودند با انتظارات اعلام شده از تیم برگزار کننده مسابقه همخوانی نداشت؛ شبهه ایجاد شده برام برطرف شد…
    به هر حال، بعضی از طرح ها، پوسترهای خیلی زیبا و قابل تأملی بودند؛ به شرطی که داوری مسابقه در دو بخش طرح های معماری و پوسترهای گرافیکی انجام میشد…

    متشکر از تیم معمارنیوز برای ارائه آثار…

  • سید ایوب هاشمی wrote on ۲۹ اسفند, ۱۳۹۳, ۱۴:۵۶

    به گرافیست های محترم خسته نباشید عرض میکنم…

  • شادی wrote on ۱۶ اردیبهشت, ۱۳۹۴, ۱:۱۰

    بسیار سطحی
    از همچین بنیادی که اسم میرمیران رو به یدک میکشه بعیده که رابطه ی معماری و سینما رو در حد تصاویر گرافیکی تقلیل بده.من تصور میکنم شرکت کننده ها بدون هیچ مطالعه ای تو این مسابقه شرکت کردند و نهایت کاری که کردند تشابهات میان این ۲ رشته رو به تصویر کشیدن(ریتم و نور و…)…نه بیشتر.
    معماری باید حرف برای گفتن داشته باشه.وگرنه پوستر سیاه و سفید و فلسفی زدن کاری نداره.اون طرحی هم که پله هارو کشیده بود یکی از کمپین های استار باکس رو کپی کرده بود….

نظر دهید

لطفا پاسخ صحیح را در کادر وارد نمایید. *

تمام حقوق این سایت برای © 2024 معمار نیوز محفوظ است.هرگونه استفاده از مطالب این سایت بدون کسب اجازه کتبی پیگرد قانونی دارد.
flickrtumblrtwittergoogle_pluslinkedininstagramfacebook